USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Білоруси захвилювалися: військкомати почали масово розносити повістки

19 Жовтня 2022 12:12
У Білорусі чоловіки почали масово отримувати повістки з вимогою з’явитися до військкоматів. У Міноборони РБ заспокоюють, повістки нібито роздають для «обліку даних».

Про це повідомляє ТСН з посиланням на «Гаюн».

Міноборони Білорусі відреагувало на велику кількість повідомлень про отримання повісток білорусам для явки до військкоматів, нібито для уточнення даних.

«Громадяни викликаються для звіряння наявних даних шляхом особистого спілкування з ними за місцем роботи (навчання), а також за місцем проживання у місцевих органах влади та військових комісаріатах. При цьому виклик громадян для бесіди проводиться у робочому порядку, у тому числі телефоном та повістками», – повідомляють у Міноборони РБ.

У відомстві наголосили, що заходи військово-облікової роботи мають виключно плановий характер, мають завершити до кінця року і що жодних мобілізаційних заходів у Білорусі не проводяться.

Тим не менш, стало відомо, що повістки розсилають, зокрема, демобілізованим військовим 5-ї СЗГ у м. Мар’їна Гірка. Їх викликають на військові збори. Також є інформація, що повістки надходять колишнім міліціонерам, робітникам низки гродненських підприємств, а також демобілізованим десантникам.

Нагадаємо, що білоруські військові негативно ставляться до перспективи війни. Частина білоруських військових не хоче виконувати наказ про наступ на Україну.

Як повідомляли, до Білорусі Росія звозить своїх військових та перекидає техніку. На думку експертів, це може бути пов’язано з браком місця для мобілізованих в РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2022 12:33
треба готуватися до найгіршого, а не слухати заспокійливих пісеньок всяких там експердів
втрачена довіра Показати IP 19 Жовтня 2022 13:19
вже заспокоювали в лютому. дя-ку-ююю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus