USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Лише 5% білорусів підтримують участь армії РБ у війні на боці Росії

8 Липня 2022 16:16
У Білорусі з кожним місяцем меншає підтримка участі армії країни у війні, яку розв’язала Росія. Білоруси переконані, що їхнім військовим не варто ставати на бік країни-агресорки.

Про це пише 24 канал з посиланням на Chatham house.

Про настрої місцевого населення свідчать результати соціологічного опитування. Так, лише 5% білорусів підтримують можливість армії країни воювати на боці Росії.

Рівень підтримки продовжує падати

Якщо порівнювати з квітнем 2022 року, то ця цифра продовжує хоч і повільне, але падіння. Тоді ж відповідну думку висловлювали 6% респондентів.

«Ставлення білорусів до війни Росії в Україні залишається негативним. Ми бачимо, що поступово відбувається плавлення підтримки Росії», – зауважив Ригор Астапеня, директор «Білоруської ініціативи» Chatham house.

Читати ще: Загроза ракетних обстрілів України з Білорусі буде ще мінімум три місяці. Пояснили чому

Він додав, що скоротилась також кількість тих, хто переконаний у необхідності підтримувати злочинні дії Росії. Якщо у березні мовилось про 28% респондентів, то у червні це число скоротилось до 23%.

Також дані цього опитування свідчать про те, що злочинні дії армії Росії не підтримують 43% респондентів. Зауважимо, що у країні значно більше супротивників дій армії країни-агресорки. Зокрема, проти того, що чинить Росія в Україні, виступають 35% респондентів. Натомість підтримують воєнні злочини 14%.

Більшість білорусів переживає за наслідки

У Білорусі чудово розуміють, що війна Росії проти України матиме негативні наслідки для країни. Якщо у червні з відповідним твердженням погоджувались 53% опитаних, то у червні ця цифра зросла до 55%. Що ж стосується впливу на самих білорусів, то мовиться про 49% і 52% відповідно.

Зауважимо, що соціологічне опитування проводили з 6 по 17 червня 2022 року. Для збору даних використовували інтернет-інтерв’ю, які давали 804 респонденти.

Читати ще: «Ми готові до будь-яких дій від військових із Білорусі». Голова Волинської ОВА оцінив ризик порушення кордону

Слід зазначити, що у Білорусі матері запустили акцію, спрямовану проти війни в Україні. Вони прагнуть зробити все можливе для того, щоб їхніх синів не відправляли на вірну смерть через імперські амбіції Путіна.

Щоб висловитись проти злочинних наказів, жінки залишають просто неба м’які іграшки своїх дітей. Кожна із них супроводжується підписами, які свідчать про небажання відправляти синів на війну, розв’язану Росією.

Відразу ж зауважимо, що це доволі сміливий вчинок. Нагадаємо, що в Білорусі не надто церемоняться з тими, хто висловлює незгоду з режимом Лукашенка.

Тим часом військові навчання у РБ продовжили. Про це білоруські ЗМІ повідомили 7 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Липня 2022 16:40
чекістів поставлять позаду - підуть всі в атаку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus