USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Більше, ніж просто театр: луцький «ГаРмИдЕр» стає незалежним й повертається на сцену

13 Червня 2020 09:00
Знаний луцький театр «ГаРмИдЕр» віднині не аматорський, а незалежний. Це черговий важливий етап у житті великого й талановитого колективу.

Перші п’ять років існування театр був студентським, згодом став народним аматорським, а тепер, після 15 років активної діяльності, колектив вирішив, що знову настав час змін. Театр базуватиметься у «ГаРмИдЕр ангар-stage» – локації, яку відкрили минулоріч. Віднині він буде діяти як незалежний театр від імені громадської організації «Творче об’єднання «Гармидер».

«Наш театр так само відкритий до співпраці з громадою, міською владою, міжнародними партнерами і просто з талановитими, шаленими та небайдужими людьми, в рамках проєктів, що відповідають нашим цінностям», – йдеться на сторінці театру у Facebook.

«Ми щиро вдячні за можливість працювати більше десяти років у приміщенні КМЦ «Красне» (раніше – Луцький РБК), дякуємо за те, що з розумінням ставилися до того, як усі закутки маленького приміщення з року в рік вщерть забивалися нашими декораціями та костюмами, дякуємо за спільні проєкти і сподіваємося на подальшу співтворчість.

Ми знаємо, що робимо цей крок у дуже непевний час, що тепер ми будемо змушені самостійно сплачувати оренду й що разом зі статусом «народний колектив» керівник цього колективу втрачає заробітну платню. Але ми звикли бути чесними і вірити своєму серцю.

Ми віримо у ГАS – проєкт, який ми запустили в 2019-му, віримо у вашу підтримку, наші дорогі глядачі, віримо в наш колектив – у людей, які творять щось більше, ніж театр! Ми готуємося до зустрічі з вами у «Гармидер ангар stage» та в інших несподіваних місцях», – звертаються театрали до своїх шанувальників та усіх небайдужих.
Тим часом, попри карантин, театрали анонсували повернення на сцену й готові представити публіці виставу «Монодії в червоному». Більше того, на дійство уже розкуплені квитки.

«Із неймовірним хвилюванням запрошуємо вас в неділю, 14 червня, о 19:00 на першу післякарантинну виставу, – повідомили в театрі. – У трансформаційному просторі «ГаРмИдЕр ангар-stage» (вул. Залізнична, 9) цього разу лише 40 глядацьких місць, розставлених згідно з вимогами щодо дистанції. Ми дбаємо про ваш комфорт і безпеку та керуємось постановою КМУ».

Також у планах гармидерівців на новий театральний сезон – творча кооперація із грузинськими колегами.

«Ми з нетерпінням чекаємо на відновлення повітряного сполучення із Грузією, щоб з головою поринути у спільний проєкт із акторами Батумського державного драматичного театру імені Іллі Чавчавадзе – спільну постановку вистави, яка буде творитися там у Аджарії. Сподіваємося, що нам вдасться влаштувати покази цього міжнародного проєкту і в нас у Луцьку!» – повідомляє театр.

Отож, карантин для невгамовних луцьких гармидерівців минає доволі активно й продуктивно. В умовах самоізоляції актори запустили онлайн-проєкт «Домашнє mono», в рамках якого і актори, і навіть прихильники колективу ділилися власними театральними відеомонологами. Також відзначили 80-літній ювілей видатного волинянина Костя Шишка читанням його поеми «Епупея».

Крім того, «ГаРмИдЕр» став одним із переможців онлайн-фестивалю ТЕАТР.NET: «Ми серед переможців із 47 номінантів з України, Угорщини, Фінляндії, Латвії та Ізраїлю! Отримали 2 місце у категорії «аматорський театр». Дякуємо членам журі за високу оцінку документальної драми «Кордон»!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рудольф Показати IP 13 Червня 2020 12:22
Прекрасная новость. Позитивная.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus