USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Більшість болгар бояться, що РФ нападе на їхню країну

12 Травня 2022 06:05
Двоє з трьох болгар побоюються, що Росія завдасть ракетних та бомбових ударів по об’єктах у Болгарії, тоді як більше половини побоюються, що Росія може їх окупувати.

Про це йдеться у національно репрезентативному соціологічному опитуванні, проведеному агентством ESTAT від імені Фонду «Майстерня громадянських ініціатив», повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Euractiv.

Згідно з опитуванням, троє з чотирьох болгар побоюються використання ядерної зброї, тоді як 54% кажуть, що бояться можливої окупації Росією, а 62% побоюються ракетних і бомбових ударів по різних об’єктах.

Це може пояснити, чому країна не підтримує жорстку політику проти Москви і чому болгарське суспільство прагне зайняти нейтральну позицію щодо війни в Україні.

При цьому лише 10% кажуть, що знають історію болгарсько-російських відносин, а 80% – не впевнені у своїх знаннях, що створює сприятливий грунт для російської пропаганди та спотворення історичних фактів.

Опитування також вказує на те, що 50,3% очікують, що НАТО допоможе, якщо Болгарія зазнає нападу, але лише 41% підтримують членство Болгарії в Альянсі, а 33% – проти.

61% болгар не знають, що Росія виступала проти об’єднання болгарських територій у 1885 році, а 42% людей впевнені, що СРСР не оголошував війну Болгарії. Країна була окупована Червоною армією з 1944 по 1947 рік, після чого Болгарія перебувала під комуністичною диктатурою протягом наступних 45 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 12 Травня 2022 07:37
І це 2022-вік інтернету...жах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus