USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Більшість овочів в Польщі дешевші, ніж в Україні, – експерт

26 Жовтня 2017 07:40
Ціни на картоплю та моркву – однакові що в Україні, що в Польщі. Є й продукти, які попри низький курс гривні відносно злотого, суттєво дешевші. Приміром, петрушка чи помідори чи зелена цибуля.

Про це голова Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко пише у блозі.

«Продовжуючи тему порівняння цін в Україні та Польщі, взяли дані «АПК-Інформ» на гуртових ринках наших країн. Серед українських ринків був обраний ринок «Столичний», а в Польщі – варшавський «Броніше».

Частина овочів у нашій країні дешевша за польські, але також чимала частина в сусідів доступніша. Про різницю в заробітній платі в 4 рази краще не нагадувати. Різниця в ціні на зелень, а саме кріп та петрушку, більш ніж двократна. Так, наприклад, петрушка у Варшаві обійдеться в 17,92 грн, а в Києві – у 40 грн за кілограм. А на овочі з борщового набору – картоплю і моркву – ціни в Україні та Польщі однакові, по 4 та 3,5 грн за кілограм відповідно.
Названі овочі та зелень в основному пропонують у нашій країні або домашні, або невеликі фермерські господарства. Собівартість у них вища за промислове виробництво, а врожай з однакової площі значно менший. Сучасні технології, включаючи енергоефективність та добрива, – запорука низької ціни на ці продукти в Польщі.

Слід зазначити, що поляки 1991 року починали в значно гірших умовах, ніж ми. Тому нам слід відкрити себе для світу, а економіку – для іноземних інвестицій», - пише автор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 26 Жовтня 2017 14:02
по цінах УРКАїна вже наближається до еуропи. щодо зарплат і пенсій - краще не згадувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus