USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Більшість пилорам на Волині використовують незаконну деревину

4 Листопада 2017 13:46
На території області постійно діють близько 400 пилорам, які під сировину використовують переважно незаконно вирубану деревину.

Про це повідомив керівник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко під час брифінгу у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства 4 листопада.

Відповідне питання підняв присутній на заході депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

Заступник Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар, своєю чергою, відзначив, що про цю проблему знає і навіть піднімав її на рівні президента.

За його словами, діяльність пилорам на Волині вдасться врегулювати завдяки вирішенню ситуації навколо реалізації незаконної деревини, адже переважна більшість пилорам під сировину використовують крадений ліс.

«Пилорами використовують свіжозрубане дерево і як підприємства сплачують тільки єдиний податок. А правоохоронці не можуть зайти на їхні території, бо перевірка таких підприємств заборонена», – сказав Володимир Бондар. Та додав, що лісівники виступають тільки «за», аби усунути таку незаконну діяльність.
Окрім того, повідомили, що в області на сьогодні створено 20 рейдових бригад, які оперативно реагують на випадки незаконних вирубок і вже склали більше 700 протоколів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus