USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Більшість українців підтримують вступ країни до НАТО. Опитування

21 Квітня 2021 17:01
64% українців підтримують ініціативу про вступ України в Північноатлантичний альянс.

Такі дані опитування, проведеного Українським інститутом майбутнього (UIF) за сприяння «Нью Імідж Маркетинг Груп», оприлюднені сьогодні на пресконференції, інформує УНІАН.

Зокрема, 43% респондентів цілком підтримують вступ України до НАТО, 21% – скоріше підтримують. При цьому скоріше не підтримують 7% опитаних, 12% – цілком не підтримують вступ України в НАТО.

Доктор соціологічних наук Олександр Шульга зауважив, що ці показники динамічні.

«Коли в нас підвищується градус напруження, коли Росія стягує війська, коли йде або пряме вторгнення, як це було у 2015 році, то в нас набагато збільшується цифра тих, хто вважає, що Україні треба вступати до НАТО. У періоди відносного затишшя ця цифра падає, однак частка тих, хто вважає, що треба вступати до НАТО, завжди переважає кількість тих, хто вважає, що до НАТО вступати не треба», – пояснив він.

За його словами, цифра підтримки вступу до НАТО різко змінилася з 2014 році, коли лише 15-20% респондентів вважали, що Україні треба вступати до Альянсу, а, на думку 50% опитаних, цього робити не треба.

Водночас, за даними опитування, респонденти розглядають досить скептично можливість вступу України до НАТО найближчим часом. Лише 7% опитаних впевнені, що такий вступ можливий найближчим часом – до року, 28% – відповіли «вступ можливий». При цьому 37% опитаних переконані, що вступ можливий, але не в найближчі роки. 14% респондентів вважають, що він малоймовірний, а 14% – не вірять, що Україна вступить в НАТО.

Як проводилося опитування

Український інститут майбутнього (UIF) за сприяння «Нью Імідж Маркетинг Груп» провів онлайн-опитування в квітні на всій території України (крім тимчасово непідконтрольних територій частини Донецької та Луганської області, окупованої АР Крим). В опитуванні по інтерактивній структурованій анкеті взяли участь 1 тис. 148 респондентів. Статистична похибка не перевищує 3,5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
777 Показати IP 21 Квітня 2021 18:06
В опу такие опросы,0,005 процента населения,будет референдум ,будет результат.
К.лучанин до 777 Показати IP 21 Квітня 2021 20:49
Не всі із 64% усвідомлюють і взагалі не зають про це у що їм обійдеться членство НАТО за яке треба платити. А членські внески треба платити. НАТІВЦІ бачать яка в нас гнила економіка, і тотальна корупція, такі члени їм не потрібні щоб тягти цю "обузу". ПДЧ для України можливе, а членство поки ні. Якщо Україна поборе корупцію , проведе реформи в т.ч. і судову а також підніме свою економіку тоді і буде мова про вступ.
Анонім Показати IP 21 Квітня 2021 18:06
А НАТО в курсе?
Я Показати IP 21 Квітня 2021 18:36
брехня.....
Тільки-но Показати IP 22 Квітня 2021 00:25
Чи підтримуєш ти безвіз для українців в будь яку країну світу - так підтримую! Чи підтримуєш ти безкоштовний Інтернет по всій території України - так підтримую! А далі шо? Україні до НАТО як до неба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus