USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Білий дім рекомендував ЗСУ не затягувати з контрнаступом, – ЗМІ

20 Лютого 2023 08:24
У Білому домі впевнені, що Росія скоро перейде до наступу. У зв’язку з цим Штати наполягають на тому, щоб Україна закріпила свої успіхи на полі бою і почала власний контрнаступ.

Про це пише УНІАН з посиланням на Politico.

«Білий дім через багатьох офіційних осіб порадив команді Зеленського готуватися до наступу зараз, оскільки зброя та допомога з Вашингтона та Європи надходять вільно. Все це через побоювання, що підтримка з боку європейських сусідів України може зазнати обмежень», – повідомляє видання.

Як відомо, РФ все ще контролює майже 20% України, а конфлікт уповільнився до жорстокої війни на виснаження. За словами американських чиновників, президент Росії Володимир Путін не демонструє жодних ознак відхилення від бажання захопити Україну.

«Згідно з оцінкою американської розвідки, Путін вважає, що, попри невдачі, з якими зіткнулася його армія, Росія все ще має дві вирішальні переваги: живу силу та час. Європейська розвідка також оцінює, що Путін відчуває впевненість, начебто він може дочекатися неминучого припинення опору з боку Заходу», – йдеться у повідомленні.

Раніше Міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що Україні для підготовки великого контрнаступу знадобиться ще кілька місяців.

Видання NYT називає найбільш ймовірним напрямком нового контрнаступу українських військових Мелітополь у Запорізькій області.

Водночас військовий оглядач та колишній радник Офісу президента Олексій Арестович прогнозує, що контрнаступ Збройних сил України почнеться раніше, ніж цього очікують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 20 Лютого 2023 09:05
А чим наступати ? Закидати трупами як москальня ?. Вони все дадуть але потім в довгостроковій перспективі а зараз чим?
На Передок! Показати IP 20 Лютого 2023 09:43
Радника в танк! Нехай арестович доведе що не просто так громадянство отримав, даєш відеотрансляцію з передка!
123 Показати IP 20 Лютого 2023 10:18
З чим з х... В руках , і зі зброєю яка має дальність ураження на 100 км . Радників багато .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus