USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Операції ЗСУ на Херсонщині та бої в Донецькій області: аналітики показали свіжі карти війни

29 Червня 2023 08:23
Українські військові продовжують контрнаступальні дії. Зокрема, провели кілька розвідувальних атак на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Окрім того, ЗСУ просунулися у Донецькій та Запорізькій областях. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

На південь від Кремінної 28 червня українські та російські війська провели низку локальних атак. За даними українського Генштабу, окупанти безуспішно намагалися наступати в районі Білогорівки, що за 10 км на південь від Кремінної.
Карта бойових дій у Луганській області

У Росії заявили, що їхні війська відбили атаки ЗСУ в районі Кузьміного та Веселого.

На кадрах з геолокацією, опублікованих 27 червня, видно, що ЗСУ просунулися на північ від Оріхово-Василівки біля Бахмута. За даними російських джерел, українські військові просунулися в районі Кліщіївки, а також вели атаки по всій лінії зіткнення від Яковлівки до Курдюмівки.
Карта бойових дій у Донецькій області

У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні операції в районі населених пунктів Роздолівка, Оріхово-Василівка, Богданівка та Біла Гора.

Загарбники також провели обмежені наземні атаки в районі Авдіївки. Російські блогери стверджували, що війська РФ безуспішно атакували поблизу Первомайського, нібито ведуть штурмові операції на південь від Мар’їнки.

«У ніч на 27 червня росіяни завдали ракетного удару по Краматорську Донецької області. Російські джерела спробували виправдати удар, заявивши, що в ресторані були українські командири. Хоча експерти ISW не виявили доказів, які б підтверджували це твердження», ‒ йдеться у повідомленні.
Карта бойових дій у Запорізькій області

Просування українських захисників триває на півдні країни. Декілька джерел стверджували, що українські сили завдавали ударів у районі Рівнополя у бік Старомайорського. Російські блогери повідомляли, що українські війська зайняли нові позиції на лінії Рівнопіль ‒ Старомайорське і просунулися у бік Приютного.

ЗСУ також продовжували контрнаступ у західній частині Запорізької області. За даними російських ЗМІ, українські війська намагалися атакувати на південний схід від Оріхова в районі Луговського і в напрямку Роботиного.
Карта бойових дій у Херсонській області

Російські джерела також стверджували, що 27 та 28 червня ЗСУ провели обмежені розвідувальні атаки на лівому березі Дніпра в районі Антонівського мосту. Один з російських блогерів писав, що станом на кінець дня 27 червня війська РФ безуспішно намагалися завдати авіаудару по позиціях ЗСУ у цьому районі. Деякі джерела повідомляли, що українські військові готуються до додаткових наступальних операцій із форсування річки Дніпро на цій ділянці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus