USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Благодатний Вогонь зі Святої Землі привезуть до Луцька

23 Квітня 2011 13:02
Голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського в складі офіційної делегації УПЦ полетів на Святу Землю за Благодатним Вогнем.

Про це інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ .

Вогонь буде доставлений на Волинь на Пасхальне Богослужіння у Свято-Покровський кафедральний храм Луцька.

Також Вогонь буде доставлений у Володимир-Волинську єпархію УПЦ та розданий по всіх районах Волинської області.

Сходження Благодатного Вогню тісно пов'язане з головним чудом християнства - воскресінням із мертвих Господа нашого Ісуса Христа.

Чудо це підтверджує істинність православного віросповідання, адже вогонь сходить на Православну Пасху, і право приймати його споконвіку належить виключно православному Патріарху. Небесне світло осяяло Гроб Господній в момент Воскресіння Христа. І ось з тих пір Благодатний Вогонь не залишає Православну Церкву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Exaboto Показати IP 23 Квітня 2011 15:40
шановні християни. Потримайте нерухомо руку, або голову, над благодатним вогнем, що не спричиняє опіків. Ви переконаєтесь, що це дійсно правда, він справді сам запалюється і це диво Боже.
OrestN до Exaboto Показати IP 23 Квітня 2011 22:49
наївним людям і невігласам варто знати що чудеса творить і диявол, а не тільки Бог! А по друге не в чудах Істина, а в Слові Божому!
Exaboto до OrestN Показати IP 24 Квітня 2011 09:32
наївним людям і невігласам варто знато що це все брєд
Ko3bMa Показати IP 23 Квітня 2011 17:01
Засновник духовної місії в Єрусалимі Єпископ Порфирій Успенський у своїх щоденниках описує такий епізод:"У той рік, коли знаменитий пан Сирії й Палестини Ібрагім, паша єгипетський, перебував у Єрусалимі, виявилося, що вогонь, одержуваний із Труни Господня у велику суботу є вогонь неблагодатний, а запалюваний, як запалюється вогонь усякий. Цьому паші заманулося упевнитися, чи дійсно раптово й чудово виникає вогонь на кришці Гробу Христова або запалюється сірником. Він... оголосив намісникам патріарха, що йому хотілося б сидіти в самій кувуклії під час одержання вогню й пильно дивитися, як він виникає, і додав, що у випадку правди будуть дані їм 5000 пунгів (2500000 піастрів), а у випадку неправди, нехай вони віддадуть йому всі гроші, зібрані з ошуканих прихильників, і що він надрукує у всіх газетах Європи про мерзенну підробку. Намісники петроаравійський Місаїл, і назаретський митрополит Данило, і філадельфійський єпископ Діонисій (нинішній віфлеємський) зійшлися порадитися, що робити. У хвилини нарад Місаїл зізнався, що він у кувуклії запалює вогонь від лампади, прихованої за рухомою мармуровою іконою Воскресіння Христова, що в самому Гробі Господньому. Після цього визнання вирішено було смиренно просити Ібрагіма, щоб він не втручався в релігійні справи і... що для його світлості немає ніякої користі відкривати таємниці християнського богослужіння..."
OrestN до Ko3bMa Показати IP 23 Квітня 2011 22:47
цікаво, а звідки ти цю статтю взяв?
Scouce до OrestN Показати IP 24 Квітня 2011 18:02
видатний ресурс вікіпедія))))
Ko3bMa Показати IP 24 Квітня 2011 00:57
невже ти наївно віриш, що могутній боженька розмінюється на такі дрібниці, як запалити вогник раз в рік і навіть не гляне на війни з тисячами жертв?..а, я ж забув - він любить людські жертви) статтю взяв на http://uk.wikipedia.org/wiki/Благодатний_вогонь ..треба було всього-навсього використати власний мозок)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus