USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Благодійність» в медзакладах - 44% гарантій держави

20 Лютого 2013 15:01
Благодійні внески у медичних установах існують через те, що держава недофінансовує сферу охорони здоров’я.

Про це заявив начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель під час судового засідання у справі про оскарження рішення міськради щодо реорганізації комунальних лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я 20 лютого.

Зсилаючись на голову комітету ВРУ з питань охорони здоров'я Тетяну Бахтеєву, головний медик Луцька розповів, що медична галузь фінансується лише на 56%. Саме це і є причиною того, що люди змушені «дофінансовувати» своє лікування.

«Незаконно, але державні стандарти лікування, протоколи ми мусимо виконати, адже людей треба пролікувати повністю, не залежно від того, за які кошти», - зауважив Федір Кошель.

«Треба добиватися 100%-ого фінансування. Ми тільки будемо задоволені. Не треба буде ніяких благодійних внесків, співфінансування. Та така реальна ситуація в державі. І нічого тут не зробите. Ми ж не скриваємо ситуацію. Так, безплатно за Конституцією, але…», - додав він.

Однак, на думку Кошеля, ситуацію виправить реформа сфери охорони здоров’я, результатом якої стане перехід до страхової медицини. «Нічого тут страшного немає і я як фахівець вважаю, що в перспективі має бути нормальна, гнучка система охорони здоров’я», - переконаний він.

Так, за словами фахівця, фінансування галузі охорони здоров’я буде на 27% складатися зі страхових внесків. «Буде гарантований рівень надання страхової допомоги людям. Він буде зазначений у страховці. За бідних, за інвалідів, за дітей платитиме держава, за тих, хто на роботі працює буде платити роботодавець і, я думаю, фінансування сфери суттєво збільшиться і по страховці будемо отримувати допомогу таку, як потрібно, а не так як зараз, коли послуги лікаря і комунальні платежі безплатні, а решту людина має дофінансовувати», - висловився Федір Кошель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанин Показати IP 20 Лютого 2013 16:27
Ті внески не благодійні а добровільно-примусові.
Тарас Показати IP 20 Лютого 2013 16:51
Благодійність буде лише тоді, коли люди будуть отримувати достойну повноцінного життя заробітну плату та пенсії, а не виживати з такою благодійністю, яку пропонують зараз у лікарнях.
Анатоль Показати IP 20 Лютого 2013 17:05
Благодійні внески - на користь чиновникам, бо є поле для для зловживань, нібито, із причини недофінансування державою. У Нововолинській міській лікарні, нещодавно, у результаті прокурорської перевірки, покарали за зловживання коштів благодійних внесків 11 посадових осіб, т.ч. одного лікаря звільнили. Чрму Ви не напишете про це?
пацієнт Показати IP 20 Лютого 2013 18:44
Малограмотний поліський циган Кошель ніяк не може і не хоче зрозуміти, що благодійність - це коли людина від щирого серця залишає десь комусь гроші чи речі. А в даному вивадку - це здирство. Мало того, що сучасна медицина не лікує, а калічить, то й ще деруть три шкури. Ганьба цигану за таке "пояснення"!
Дьодік до пацієнт Показати IP 20 Лютого 2013 20:30
Як поліщук повинен сказати: "Такі да! Ваша правда.".
andriy1983 Показати IP 20 Лютого 2013 21:30
Ага. Уже почали реформувати для тих хто не має луцької реєстрації. От я, наприклад, живу у місті уже 13 років. Офіційно працюю на державній роботі, але власного житла не маю - знімаю. Тож і немаю реєстрації. І от що вчора мені видали в першій поліклініці - хочеш тепер у нас обслуговуватися(до того обслуговувався в цій поліклініці з 2009 року по заяві) заключай з нами договір і плати. Не просто благодійний внесок одноразово а за кожну маніпуляцію. От до прикладу поставити капельницю вартує приблизно 20 грн, а консультація лікаря десь 25-30 грн і так за все. А де ж безплатна медицина? Хоча б не медицина, а обслуговування. І те що податки з моєї зарплати йдуть у місто, а не по місці моєї реєстрації нікого не цікавить.ПЛАТИ. От такі у нас реаліїї і реформи пана Кошеля
лучанка Показати IP 20 Лютого 2013 22:18
Здирство 100 відсоткове.Медична галузь фінансується за словами Кошеля на 56%. А людина потрапляє в лікувальний заклад і починається це здирство на кожному кроці ніхто ні на 1 копійку безплатно нічого не дасть. На кожному кроці деруть гроші ще й заставляють заяву на благодійність писати. Майте совість накінець і бійтеся Бога. Скільки благодійних внесків в лікувальні заклади вклав Кошель і йому подібні? Чи на вас вистачає 56% фінансування?
Лучанка 2 Показати IP 21 Лютого 2013 09:15
Це, що коїться зараз в лікарнях- це просто дикий
Лучанка Показати IP 21 Лютого 2013 09:21
А, що ще фінансують нашу медицину- це ж ми платимо податки, щоб нас ще і обдирали ці недоуки-медики. Там нормального лікаря знайти неможливо з молодих.Тільки ці лікарі нормальні, яким по 60 і більше років.Все платне, нащо її фінансувати,усе платне люди добрі.Це, що коїться в лікарнях зараз дикий жах.Всі вище коменти чиста правда, а важко і страшно, що ми пересічні громадяни не можемо нічого зробити,змінити ситуацію і нашій страшній, корумпованій державі.А так зробити, як у Болгарії,бачили по телебаченню, викинули уряд за один день всі вийшли на вулицю і викинули за це, що підняли комунальні послуги. А ми нас душать, все не вистачає повітря, піднімають комунальні послуги, уже пенсія наша-це квартира, за яку треба заплатити. а їсти, а лікуватися....Це повний капец, а нам добре, ми мовчимо.Зібратися викинути цих полішуків Кошелів, цього Сидора-корупціонера,і йому подібних,Як будуть нас боятися той не будуть з нам таке творити.
andriy1983 до Лучанка Показати IP 21 Лютого 2013 10:34
Нас коннкретно кожного зачіпає лише тоді коли це стосується особисто. А коли когось - усі мовчать
Насир Показати IP 21 Лютого 2013 09:42
Треба або з цієї країни утікати, або таких рехформаторів виганяти.Вже цей маразм достає конкретно. У людей грошей нема, а ці можновладці шукають шляхи, як ще обібрати народ.Подивіться, які ціни всюди і порівняйте рівень зарплат і пенсій.
andriy1983 Показати IP 21 Лютого 2013 10:37
Цікаво а де ж наша брава прокуратура і усі інші контролюючі органи???? Таке враження що вони захищають всіх і вся крім простих людей.
Вася до andriy1983 Показати IP 22 Лютого 2013 15:29
Андрей а расскажи прокурору как ты арендуеш жилище, наверно в конверте платишь деньги? Сделай официально и будешь иметь временную регистрацию. А бесплатной медицины действительно нет, в Конституции гарантирована только -допомога-, а на обслуживание бюджет распределен на зарегистрированого либо платнаное. И не медики виноваты как и сколько денег распределено, и бюджет больницы 95% зарплата средняя 1500грн плюс коммунальные платежи.
саня Показати IP 27 Лютого 2013 21:37
Дикий жах твориться зараз у тих лікарнях,де керують дідусі,у мозку яких відбулись уже вікові безповоролтні процеси.І тримаються за свої крісла ,тому що мають можливість легкої наживи та познущатись над простим людом , особливо над тими Хто на них працює

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus