USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Благодійний фонд Ігоря Палиці подарував нові майданчики луцьким дітям

19 Липня 2014 21:58
Свято відкриття дитячих майданчиків відбулося у Луцьку сьогодні, 19 липня. Такий подарунок для батьків та дітей зробив благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Два нових дитячих майданчика встановили на території ЗОШ №12 (вул. Салтикова-Щедріна, 1) та на прибудинковій території на проспекті Соборності, 9, та Молоді 12,14. Ігри з клоунами, приємними солодкими сюрпризами, оригінальними конкурсами та повітряними кульками, – такі подарунки для малечі підготував благодійний фонд.

«Хочеться, щоб у дітей було гарне дитинство, щоб у ньому було більше свята. Саме тому ми вирішили продовжити програму облаштування дитячих майданчиків в дворах, особливо в тих районах, які віддалені від центру, де проблема місць для дозвілля є дуже гострою. Це був головний критерій при виборі з великого переліку звернень. Було багато критичних застережень, адже у країні така ситуація – війна, великі потреби армії. Але діти живуть у своєму світі, вони потребують добра, позитивних емоцій. Ми вважаємо, що на тлі тих подій, які відбуваються, це свято не буде дисонувати, адже світ дитинства – це найкраще і найтепліше, що можна згадати вже в зрілому віці. Тому завдання батьків і нашого фонду – зробити все, щоб діти повноцінно могли відчути літо і свято дитинства. Також, як і декларував засновник фонду Ігор Петрович Палиця, ми встановлюємо міні-футбольні поля у школах № 11, 14, 15, 17, 18, та 5 спортивних дитячих майданчиків у садочках», – сказала заступник голови правління благодійного фонду Ірина Констанкевич.
На облаштування дитячих майданчиків станом на липень 2014 р. фонд виділив близько 300 000 грн. у рамках реалізації програми «Зробимо Луцьк європейським містом». Загалом же у першому півріччі на програму виділили понад 1,28 млн грн., більшість коштів (понад 1 млн грн) спрямували на допомогу військовим частинам та формуванням. Перевірити якість обладнання для дитячих ігор вже в цьому році зможуть більше лучан, адже на завершальному етапі роботи по облаштуванню майданчиків, що на прибудинкових територіях поблизу вул.Конякіна, 9, вул. Воїнів-Інтернаціоналістів, 4, пр.Відродження, 7, вул. Писаревського, 7, вул.Космонавтів, 4.

А сьогодні батьки та діти, які завітали на свято відкриття на Вишкові (вул. Салтикова-Щедріна,1), задоволені новим дитячим майданчиком.
Лілія Мрочко, мама Миколайчика, розповіла: «Ми тут живемо три роки. Стикнулися з тим, що дитина виросла, сину 2,8 роки, а це приватний сектор, немає куди піти погуляти. Ми зібрали понад 170 підписів батьків і звернулися у благодійний фонд. Встановили майданчик на території школи. Дуже дякуємо Ігорю Петровичу Палиці, що в цей важкий для України час знайшов фінанси, щоб зробити дітям радість. Батькам майданчик подобається, у дітей одні усмішки, вони дуже задоволені».

Галина Шклярук, вчитель української мови і літератури у ЗОШ № 12, має двох внучок. Каже, що це не єдиний подарунок їхньому мікрорайону від Ігоря Палиці: «Я живу на Вишкові більше 30-ти років. Останнім часом діти і молодь збираються біля школи, адже це єдине місце, куди тут можна прийти і відпочити. Раніше тут було тільки спортивне поле. Такої краси, як бачимо сьогодні, тут не було. Дякуючи Ігору Петровичу Палиці, зроблено ремонт і в актовому залі школи, облаштоване футбольне поле зі штучним покриттям. Від себе, від всього педагогічного колективу дякуємо за те, що дбає про наше майбутнє, про здоров’я наших дітей. Хай йому воздасться сторицею».

Вдячні і батьки діток, які від сьогодні можуть гратися на новому майданчику поблизу будинків, що на проспекті Соборності, 9 та Молоді, 12, 14.
Наталія Нечай, мама дворічного Артемка, поділилася враженнями: «Містечко дитяче чудове. Ми живемо поруч. І тут будемо гратися щодня. Альтернатива – хіба що дитячий майданчик поблизу «Гостинця», але у дворах у нас подібного не було».

Задоволені і обіцяють берегти новий майданчик мами дівчаток - Катерина Кушнікова та Анна Якимчук.

«Ми своїми силами не змогли би побудувати такого великого, красивого дитячого майданчика. У мене двоє діток, старшій дочці 5 років. Діти у захваті: очі великі, усмішка, безмежна радість. Дуже вдячні «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк». У нас є з цього будинку діти, батьки яких на Сході, це для них розрада», – розповіла Катерина.

«Ми старалися тут щось облаштувати – пісочницю, проте своїми силами цього не зробиш. Тепер будемо підтримувати порядок», – додала Анна.

Малечі та батькам представники фонду побажали мирного неба над головою та щасливого і здорового дитинства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
міша Показати IP 19 Липня 2014 22:08
Слава палиці і його фонду. амінь!
дідо Показати IP 19 Липня 2014 22:21
коментар було видалено
лахматий будун Показати IP 19 Липня 2014 22:28
приємно, дітки - наше майбутнє
віра Показати IP 20 Липня 2014 08:47
Нехай хоч підтримують в порядку те, що зробив для них фонд. Бо на пиво, горілку в батьків гроші знаходяться, а скинутись на облаштування мае хтось, та ще і обгадити можна, то те не так, то інше, ментальність одне слово....А відносно діток сходу, то іх дуже шкода, хоча іх бабусі і мами не мусили верещати р а с е я і лізти з дітьми перед украінськими військовими, а батьки за гроші і наркоту не мусили брати зброю проти держави, в якій жили
Коля Показати IP 20 Липня 2014 10:02
Фонд пройшов люстрацію?
Ольга Комарицька Показати IP 20 Липня 2014 11:59
Навчіться бачити хоч щось приємне, хорошу справу зроблено, всім би приклад брати. Чого не цінується якась ініціатива? Аби тільки спотворити і викривити все. Люди, станьте терпимішими
Микола Показати IP 20 Липня 2014 14:15
Що не кажіть,а в районі підшипникового заводу в колишніх гуртожитках живуть прогресивні люди.Створили ініціативну групу зібрали гроші і привели свою частину бульвару Дружби Народів в порядок.Тротуари виклали бруківкою, підїздні доріжки заасфальтували,закупили деревяні дитячі ігрові майданчики,займаються облагородженням газонів. Мер Луцька навіть приїзджав подивитися і поспілкуватися з мешканцями.Своїм очам не міг повірити ,що народ може самоорганізуватись і чудеса творити і без всяких ***
Лучанин Показати IP 20 Липня 2014 19:56
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus