USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Блискучі старти першого дня Командного чемпіонату України у Луцьку

7 Червня 2017 12:21
Перший день командного чемпіонату України з легкої атлетики, який 6 червня стартував на луцькому стадіоні «Авангард», приніс декілька чудових результатів і, звісно, море позитивних емоцій від виступу найкращих українських легкоатлетів. У Луцьку визначається збірна України, яка виступатиме у Франції на командному чемпіонаті Європи. Його 23-25 червня прийматиме Лілль (Франція).

Про це повідомляє прес-служба Федерації легкої атлетики Волинської області.

Як завжди, цікава дуель розгорнулася у секторі дл ястрибків у висоту. Луцьку ,як і рік тому, прийняв в себе усіх найсильніших українських висотниць. Боротьба розгорнулася між чотирма висотницями. Її із повторенням нормативу на ЧС у Лондоні виграла миколаївка Оксана Окунєва. Боротьба між нею та киянкою Іриною Геращенко йшла до останньої спроби. З третього разу Окунєва подолала 1.94 м, а якби схибила б, перемогу святкувала б Геращенко, яка до позначки 1.92 м була кращою за кількістю спроб.
Окремо виділимо перемогу у фіналі з бігу на 400 метрів представниці Запорізької області Анастасії Бризгіної. Наймолодша атлшетка із уславленої сім`ї Бризгіних перемогла із нормативом на «дорослий» чемпіонат світу-2017 – 51,89 с. 19-річна Настя більш ніж на 2 секунди перевершили особистий результат і на 0,09 с не дотягнула до юніорського рекорду України сорокарічної давнини!
Зовсім близько від Лондона був час запорізької спринтерки Олесі Повх. У жорсткій боротьбі в фіналі із усіма найсильнішими нашими спортсменками Олеся показала на 100 метрах 11,28 с і це тільки на ...2 соті менше необхідного показника.

Вінничанка Олена Колесніченко не дотягнула до лондонського показника тільки 0,07 с ,проте цей показник вона показала у попередньому забігу, сьогодні ж увечері Колесніченко має шанс на 400 метрів із бар`єрами виконати норматив.

Лучани знову мали нагоду побачити виступ рівнянки Наталі Прищепи, торішньої чемпіонки Європи у бігу на 800 метрів. Наталя на останніх метрах вирвала перемогу на командному чемпіонаті на 1500 метрів і у середу готується до своєї «коронної» дистанції. Прес-службі ФЛАВО Прищепа дала коментар:

Стосовно виступів волинян у перший день, то виокремимо бронзову нагороду на дорослому чемпіонаті нашого юніора Павла Палія. Павло блискуче виконав заключну четверту спробу – 71 .73 метр. Це особистий рекорд і норматив майстра спорту. Відзначимо й четверте місце нашого Романа Рижого у метанні диска. Роман виступав у компанії найсильніших дискоболів країни й показав 52.83 м.

У середу 7 червня надзвичайно цікавою буде вечірня програма Командного чемпіонату. З особливим нетерпінням та надією чекаємо фіналів у бігу на 400 метрів із бар`єрами в чоловіків, де виступить наш Данило Даниленко, та метання молоту в жінок. Тут разом із найсильнішими змагатиметься волинянка Ірина Климець, яка в цьому році вже показала необхідні для участі в чемпіонаті світу спроби, а тепер побореться за право виступити на Кубку Європи.

Усі фото із змагань

Відео першого дня змагань:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus