USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.85 10.10

Близько 13 тисяч білорусів готові взяти участь у війні проти України. Мотивація – гроші

11 Серпня 2022 18:37
До 13 тисяч нинішніх і колишніх білоруських військових погодилися брати участь у війні Росії проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова.

"Уздовж держкордону України розгорнуто і виконують завдання в прикордонних з Україною районах шість батальйонів Збройних сил Білорусі. Загалом, за наявними даними, Росія продовжує втягувати Білорусь у повномасштабну війну проти України. За попередніми даними, до 13 тисяч осіб з числа діючих і колишніх військових підрозділів білоруських сил спеціальних операцій, а також ОМОНу підписали згоду на участь у війні проти України", – заявив Громов.

За його словами, головною мотивацією для білорусів є матеріальна винагорода за участь у повномасштабній війні, оскільки "ніякого ідеологічного фундаменту в діях окупантів немає і ніхто не вірить в денацифікацію".

Читати ще: У Білорусі – вибухи на аеродромі, який використовують російські військові

Натомість у моніторинговій групі «Беларускі Гаюн» не можуть підтвердити чи спростувати інформацію про підписання 13 тисячами військовослужбоівців ЗС РБ якоїсь згоди на участь у війні проти України.

Нагадаємо, раніше Білорусь ще на тиждень продовжила військові навчання на своїй території – до 13 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 11 Серпня 2022 19:48
Головне усі 13 тисяч беріть мішки і підписуйте хто там буде Білорусів не має це фейк і міф про братів словян вони другі совкові буряти, чурбани безмозглі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus