USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Близько 3 мільярдів тварин зникли через пожежі в Австралії, – звіт

29 Липня 2020 07:00
За оцінками науковців, близько трьох мільярдів тварин загинули або зникли внаслідок пожеж в Австралії.

Про це йдеться у звіті, створення на замовлення Всесвітнього фонду дикої природи десятьма австралійськими дослідниками, Громадське.

Учені проаналізували втрати серед дикої природи на площі в майже 11,5 мільйона гектарів – саме стільки землі в Австралії було охоплено вогнем із вересня 2019 по січень 2020 року. За їхніми оцінками, загинули або зникли 143 мільйони ссавців, майже 2,5 мільйона рептилій, 180 мільйонів птахів та 51 мільйон жаб.

Ситуацію із тваринами в Австралії у звіті називають однією з «найгірших катастроф для дикої природи в сучасній історії». Там також зазначається, що точні підрахунки шкоди, завданої дикій природі пожежами, поки здійснити неможливо через відсутність даних.

Уряд Австралії також розпочав власне розслідування причин пожежі та оцінки її збитків. Очікується, що його результати з’являться в жовтні цього року. За офіційними даними, під час сезону пожеж в Австралії загинули 33 людини.

Як повідомлялося, у результаті пожеж в Австралії 113 видів тварин потребують термінової допомоги.

Уряд Австралії надав $50 млн на відновлення дикої природи після масштабних лісових пожеж.

Екологи з Університету Сіднея заявили, що близько 480 мільйонів живих істот загинули у пожежах в Австралії.

У березні природоохоронна група Міжнародного фонду захисту тварин закликала уряд Австралії визнати коал видом під загрозою вимирання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus