USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 10.10

Болгарія заборонила імпорт продуктів з України

19 Квітня 2023 14:07
Болгарія запровадила тимчасову заборону на імпорт зерна та харчових продуктів з України, але зробила виняток для транзитних товарів.

Про це повідомляє BNR.

За словами в.о. прем’єр-міністра Болгарії Галаба Донєва, таке рішення продиктовано бажанням захистити національного виробника.

«Основна причина полягає в тому, що за останній рік, всупереч ідеї так званих коридорів солідарності, значні обсяги продовольства залишилися в країні та порушили основні виробничо-торговельні ланцюжки. Якщо ця тенденція збережеться і навіть посилиться, що цілком реально після введених аналогічних заборон з боку інших країн, можливі надзвичайно серйозні наслідків для болгарського бізнесу», – пояснив Донєв.

Водночас він зазначив, що Болгарія розраховує, що ЄС почує і зрозуміє позиції Болгарії, Польщі, Угорщини та Словаччини щодо імпорту українського продовольства.

«Болгарія залишається солідарною з Україною, але банкрутство болгарських сільгоспвиробників нічим не сприятимуть її справі», – сказав Донєв.

Наразі немає інформації про те, як довго діятиме тимчасова заборона.

15 квітня Польща затвердила заборону на ввезення українського збіжжя та інших харчових продуктів до Польщі. В уряді наголосили, що це рішення не змінює позиції країни щодо підтримки та дружби з Україною.

Речник Європейської комісії заявив, що односторонні дії країн-членів Європейського Союзу щодо торгівлі є неприйнятними.

18 квітня стало відомо, що Польща отримає €30 млн допомоги від ЄС на тлі кризи з українським зерном.

Після цього Варшава вирішила розблокувати 21 квітня транзит української агропродукції до портів Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Йййо Показати IP 19 Квітня 2023 15:11
Ви розберіться з категоріями імпорт та експорт! P.S.Хоча чого дивуватися, коли яйця вимірюються в кг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus