USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Боргують майже 35 млн плати за землю: назвали найбільших боржників Луцької громади

22 Лютого 2022 14:44
Податковий борг на землю в Луцькій громаді складає 34,8 мільйона гривень. 3,3 мільйона гривень боргують фізичні особи. Натомість серед підприємств найбільшими боржниками є ПАТ «Мостобуд», АТ «АК «Богдан Моторс», КЕВ м. Володимир-Волинський і ПАТ «Електротермометрія».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Як інформували в Головному управлінні Державної податкової служби у Волинській області, станом на 1 лютого 2022 року в Луцькій громаді нараховувалося 27 354 платники податків (це юридичні та фізичні особи): 12 869 юридичних осіб та 14 485 фізичних осіб. Із січня 2021 року до сьогодні зареєстровано 2161 ФОП і 573 юридичні особи.

Протягом 2021 року до бюджету Луцька надійшло 1,883 мільярда гривень податкових платежів, що на 285 мільйонів гривень більше порівняно з 2020 роком.

Понад 70% доходів міського бюджету – надходження податку на доходи фізичних осіб. Тому одним із пріоритетних напрямків роботи податкової служби є контроль за рівнем виплати заробітної плати. Але у зв’язку з дією мораторію на проведення фактичних перевірок, перевірок ФОП і підприємців до закінчення дії карантинних обмежень у Головному управлінні Державної податкової служби області відсутні дієві механізми контролю за платниками, що порушують законодавство щодо оплати праці.

Однак протягом року податкова служба здійснювала заходи з метою детінізації заробітної плати та виконання законодавства з дотримання мінімальних гарантій оплати праці. Було, зокрема, заслухано 2,9 тисячі суб’єктів господарювання, які задекларували середню зарплату меншу за мінімальний рівень.

Також торік до оподаткування в Луцькій громаді було залучено 31 юридичну особу, яка задекларувала та сплатила 1,6 мільйона гривень за землю. Водночас було виявлено 89 підприємств, які не відображали в податкових деклараціях правовстановлювальні документи на землю, наприклад, вони мають непоновлені договори оренди на землі, терміни дії яких закінчилися. Понад 70 юридичних осіб не сплачували плату за землю через відсутність документального оформлення земельних ділянок.

Станом на 1 січня 2022 року податковий борг на землю складає 34,8 мільйона гривень. Найбільшими боржниками плати за землю є ПАТ «Мостобуд» (6,9 мільйона), АТ «АК «Богдан Моторс» (3,8 мільйона), КЕВ М. Володимир-Волинський (2,4 мільйона гривень), ПАТ «Електротермометрія» (2,3 мільйона). Борг фізичних осіб складає 3,3 мільйона гривень.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володя Показати IP 23 Лютого 2022 08:41
Ну і далі шо? Які заходи щодо боржників? Чи потриндіти і розійтися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus