USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Борода в тисячу разів підвищує ризик заразитися коронавірусом, – лікарі

26 Березня 2020 07:40
Американські Центри з контролю і профілактики захворювань (US Centres for Disease Control and Prevention – CDC) рекомендують позбуватися від волосся на обличчі. Лікарі стверджують, що борода в тисячу разів підвищує ризик заразитися коронавірусом і іншими хворобами.

Про це пише Страна з посиланням на Daily Mail.

Як повідомляється, медики проілюстрували свої рекомендації в спеціальній таблиці, на якій поширені варіанти «прикраси» чоловіка тими чи іншими бородами, борідками, вусиками і вусами. Червоними хрестиками позначені неприпустимі види бороди – тобто, найбільш небезпечні з точки зору ймовірності заразитися. Зелені пташечки відповідають більш-менш прийнятним варіантам бороди.
Як повідомляє портал ScienceAlert, рекомендації та відповідна графіка з’явилися ще в 2017 році – тобто, більше, ніж за два роки до появи нової загрози здоров’ю людства. Мали на меті пояснити, чому чоловікам краще б поголитися. Волосся на обличчі знижує ефективність захисних масок: через волосся бороди або довгих вусів захисна маска або респіратор погано прилягають до обличчя. Між ними утворюються щілини, крізь які легко проникає вірус. Дослідження показують, що в організм бороданя йому потрапити набагато простіше, ніж до гладко поголеного чоловіка. Іноді – в тисячу разів простіше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Антон Показати IP 28 Вересня 2021 05:03
Ні. - Дебіли, борода, навпаки, захищає!
Антон Показати IP 28 Вересня 2021 05:04
Немає ніякого "коронавірусу"!
Антон Показати IP 28 Вересня 2021 05:05
Від самого початку, не притримуюсь ніякого карантину і все добре!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus