USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Борис Джонсон оголосив про новий пакет допомоги на 1,3 мільярда фунтів для України

19 Травня 2022 18:28
Велика Британія оголосила про надання Україні додаткової допомоги у розмірі 1,3 мільярда фунтів стерлінгів. Україна продовжує чинити опір незаконному вторгненню росії. Про це УНН пише з посиланням на Twitter Бориса Джонсона.

«Я поінформував президента (Зеленського – ред.) про підтримку оборони України, включаючи далекобійну артилерію, ракети «берег-корабель» і безпілотні літальні апарати. Це частина нашого додаткового пакету військової допомоги Україні у розмірі 1,3 мільярда фунтів стерлінгів», – зазначив прем’єр-міністр.

«Ми також обговорили, як ми можемо зупинити глобальні економічні збитки, викликані безрозсудною блокадою путіним чорноморських портів. Ми терміново шукаємо варіанти відкриття важливих морських та наземних шляхів доставки українських запасів зерна, – додав Джонсон. – 50 000 українців благополучно прибули до Великої Британії, і ми робимо все можливе, щоб допомогти їм збудувати тут життя. Сьогодні, коли за нашими схемами видано понад 100 000 віз, а щодо російських авіакомпаній запроваджено нові санкції, наша рішучість непохитна».

Пакет допомоги Україні є найвищим рівнем військових витрат Великої Британії з моменту закінчення кампаній в Іраку та Афганістані.

Фінансування надходитиме з резервів країни після погодження з казначейством і включатиме 300 мільйонів фунтів стерлінгів на військову техніку, уже погоджену Джонсоном. Вона також включає протибатарейні радіолокаційні системи для виявлення російської артилерії, обладнання для створення перешкод GPS і прилади нічного бачення.

Президент США Джо Байден також пообіцяв військову допомогу Україні.

Наступний транш американського обладнання включатиме артилерійські снаряди, протиартилерійські радари та обладнання для радіоелектронного придушення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus