USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Босоніж понад 150 тисяч кілометрів: відомий мандрівник побував у Луцьку

14 Червня 2021 08:00
Турист Володимир Несін, який має паспорт «громадянина світу», босоніж прийшов до Луцька. Чоловіку 71 рік, останніх 25 він подорожує.

На Волинь Несіна запросили учасники луцького клубу «Вільних мандрівників», які постійно відстежують маршрут відомого туриста. В Луцьку він оглянув місцеві пам’ятки.

В інтерв’ю Суспільному Володимир Несін розповів, що у подорож вирушив 25 років тому. Мандрівник – родом з Білорусі. Жив у Казахстані, на півночі Росії. Пройшов босоніж понад 150 тисяч кілометрів. Ще більші відстані подолав автівками, потягами, автостопом.

«Всі дивуються зазвичай двом речам: те, що я босий йду і по снігу, і по горах, і по пустелях, і по джунглях, де повно змій. І те, що я пройшов стільки багато країн, дехто каже: ти повинен бути мільйонером. Я кажу ні, мені вистачає пенсії», – каже Несін.
До Луцька чоловік прийшов зі своєю дружиною Веронікою Девідсон.
Жінка народилася в Канаді, в сім’ї індіанського вождя. Працювала медсестрою і любила автоподорожі. Каже: під час однієї з мандрівок на Алясці чоловік зупиняв авто, підібрала його. Тепер подорожують разом.

«Я завжди спостерігаю, як людина пристосовується до різного середовища, чи на моїй батьківщині в Канаді, чи в пустелі, джунглях, або ж у Гімалаях. А ще мені дуже подобається відчувати зв’язок з землею, адже ми спимо на землі», – розповідає дружина Несіна.
На свої потреби подружжя витрачає три долари в день, тобто майже вісімдесят гривень.

Допомоги, говорить мандрівник, ні в кого не просять, натомість допомагають самі – порадою, ремонтом авто, побутовими справами.
«За 25 років подорожей жодного разу не ночував в готелях, в ресторанах також не їмо, хіба якщо хтось хоче пригостити. Але в основному готуємо на вогнищі. Проста їжа – рис, якісь овочі, які можна знайти в цій місцевості», – розповідає Несін. Додає, в наплічнику завжди має усе найнеобхідніше: мачете, щоб розчищати собі шлях у заростях, і чайник.
Ідея подорожувати босоніж, каже, виникла через захоплення здоровим способом життя. За 25 років чоловік кілька разів травмував ноги. Зізнається, іноді доводиться взуватися, якщо температура опускається нижче 5 градусів морозу. Подорожуючи пустелею, щоб не обпекти ноги, перечікує день у тіні.
У 1999 році в Австралії Володимир Несін отримав паспорт «громадянин світу». Має чотирьох дітей від попередніх шлюбів. Старша донька нині живе в Німеччині, ще одна в Україні.

Про подорожі, пригоди і про власний досвід Володимир пише на своїй сторінці у соцмережі, інколи знімає відео, також пише книги. Після мандрівки кількома західними містами України планує вирушити у рідну Білорусь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus