USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Ботанічний сад у Луцьку буде. Коли знайдуть кілька мільйонів

10 Листопада 2009 13:36
Директор ботанічного саду «Волинь» Віталій Мороз запевняє, що ботанічний сад у Луцьку таки буде. Проте коли ― це залежить від обсягів фінансування. Адже лише для розробки проекту необхідно близько 200 тисяч гривень. Наразі ж на місці майбутнього дендрарію лежать купи сміття. Про це 10 листопада інформує репортер «Волинських новин».
У задумах Віталія Мороза відновити роботу основної центральної садиби в парку біля вулиці Потебні, а на місці ботанічного саду «Волинь», що в районі дитячої залізниці, буде створений дендрарій, у якому планують посадити колекцію бузку, магнолій, а також побудувати адміністративне приміщення для персоналу та студентів.
Роботи, за словами Мороза, розпочнуться «як тільки міська влада посприяє у виділенні цієї землі (ботанічний сад «Волинь» - «ВН») університету, оскільки офіційно ця територія не закріплена за вишем. Тоді буде розроблений проект створення дендрарію, проведена капітальна очистка, дещо добудовано».
 

Деякі ділянки дендрарію планують загородити, оскільки, на переконання директора ботанічного саду, створювати щось тут відкрите для людей ― марне викидання грошей. Сам проект Віталій Мороз оцінює в декілька мільйонів гривень, які планують отримати з обласного чи державного бюджету. Дізнатися конкретну суму можливо буде лише після розробки проекту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Vetal Показати IP 10 Листопада 2009 14:08
"Ну-ну буде в нас і гідро парк і дендро-парк, і жити будем добре і все у нас буде"- сон.
Байдужий Показати IP 10 Листопада 2009 14:22
Ото цікаво, а де в (чесно за все життя не знав, що він так називається) в Ботонічному саду центральна садиба??? Центральне сміттєзвалище знаю де? А можна поцікавитися у пана Віталія, де буде ця центральна садаба, бо за всіма архітекруними розрахунками, якщо якогось дня хлопці, які працюють на Хріниківському водосховищі трішки нап"ються, то та центральна садиба стане центральним пароплавом:)
Юка Показати IP 10 Листопада 2009 15:39
з обласного чи деожбюджету? хм, нехай парк Лесі Українки спочатку до пуття доведуть, а потім про нові об'єкти мріють!
Дядечко Показати IP 10 Листопада 2009 16:15
будуть гроші - буде парк. логічно
VSC Показати IP 10 Листопада 2009 16:39
Очередная утопия. Там давно уже бурьяном поросло, а чтобы его скосить миллионов не надо.
seal Показати IP 10 Листопада 2009 21:48
Перефразовуючи заголовок - Ботанічного саду в Луцьку не буде. Ніколи не знайдуть кілька мільйонів.............
petro petrovich Показати IP 11 Листопада 2009 01:11
Я би добавив: тільки в кооперації з політехом можна створити пристойний ботсад. В них достатньо фахівців-науковців та й прагматиків більше, піару менше. Кошти необхідно шукати не в державній дирі, а залучати механізми міжнародної технічної допомоги. Приклад тому, Програма транскордонної співпраці П-Б-У 2007-2013. Зацікавленим раджу зайти на сайт www.pl-by-ua.eu.
OrestN Показати IP 11 Листопада 2009 12:48
авжеж, це ж ваканція ботаніка появиться в ботанічному саді "Єдем". Якщо провалишся на президентських виборах - подавай заяву на посаду ботаніка в "Єдем".
Дмитро Тимощук Показати IP 16 Листопада 2009 11:15
фотографія класно показує наскільки наші бажання і реальність розхожі ((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus