USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Бої в Нагірному Карабаху: з'явилися кадри обстрілів міст, у Баку заявили про взяття під контроль ще 8 сіл

4 Жовтня 2020 13:08
Станом на неділю, 4 жовтня, тривають серйозні обстріли міст в районі Нагірного Карабаху. Азербайджан заявив, що взяв під контроль ще вісім населених пунктів. У Міноборони Вірменії заявили, що наразі ведеться обстріл карабаської столиці Степанакерту.

Як інформує ТСН, у Міністерстві оборони Азербайджану заявили про взяття контролю над восьми селищами у Нагірному Карабаху. Так, за даними відомства, армія Азербайджану захопила:

Суговушан і Талиш Тертерського району;

Ашаги Абдуррахманли Фізулінського району;

Мехді, Чахирли, Ашаги Маралян, Шейбі та Гуйджаг Джебраїльського району.

У Міноборони Вірменії повідомляють про обстріли Степанакерту – столиці Нагірного Карабаху, зазначаючи, що вогонь відкрили по цивільному населенню. ЗМІ також публікують відео з міста, повідомляючи, що обстрілюються його центр і околиці. Вибухи чути в різних частинах міста.
Своєю чергою, оборонне відомство Азербайджану стверджує, що вірменські війська з території Степанакерту піддають ракетному обстрілу міста Тертер та Горадіз Фізулинського району.

У мережі з`явилися жахливі знімки наслідків обстрілів азербайджанського міста Гянджа. Президент невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки заявив, що особисто віддав наказ про обстріли:

«За моїм наказом сьогодні Армія оборони завдала кілька ракетних ударів з метою знешкодження військових об’єктів в місті Гянджа. На даний момент я доручив припинити вогонь, щоб уникнути безневинних жертв серед цивільного населення. У разі, якщо супротивник не зробить відповідних висновків, ми продовжимо співмірні і потужні удари, дезорганизуя і руйнуючи ворожу армію і тил».
Станом на 11:48 4 жовтня, у відповідь у Міноборони Азербайджану заявили: «Відкриття вогню з території Вірменії по території Азербайджану носить явно провокаційний характер і розширює зону бойових дій».

Сторони також відзвітували про втрати противників.

За даними азербайджанської сторони, 27 вересня знищено 230 танків, 250 різних артустановок і один комплекс С-300. Втрати живої сили противника не називають, але в минулих звітах вказувалося про 2 300 вбитих військових. Свої втрати Азербайджан не називає.У Вірменії повідомили, що від початку бойових дій, 27 вересня, знищені 123 безпілотники, 355 танків та 2 745 військових. Щодо своїх втрат, 3 жовтня у відомстві відзвітували про 51 загиблого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus