USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Братства спецназу вже нема», – у Білорусі силовики масово викидають форму. Відео

13 Серпня 2020 19:48
Колишні білоруські спецпризначенці 12 серпня почали масово публікувати відео в соцмережах, де викидають форму та заявляють, що «їм соромно за тих, хто зараз калічить та б’є людей». Їх підтримала частина силовиків, які досі були на службі.

Відео, зокрема, масово публікують популярні опозиційні Telegram-канали NEXTA, передає ТСН.

«Мені дуже соромно за те, що я служив у військах, які зараз б’ють і калічать людей», – каже колишній військовий на одному з них. «Білоруського братства спецназу в Білорусі більше немає».

Силовики зривають погони та заявляють, що «Білоруського братства спецназу більше не існує».
Як повідомлялося, 9 серпня у Білорусі пройшли вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзитполів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Вони не згодні з перемогою чинного президента Лукашенка.

Цього ж дня сталися перші сутички з ОМОНом, правоохоронці використовували світлошумові гранати, резинові кулі та водомети. Інтернет не працював на території країни усю ніч. Понад 100 осіб були поранені.

Ввечері 10 серпня тисячі білорусів у десятках міст країни знову вийшли на акції протесту. Правоохоронці розганяли мітингарів водометами, світло-шумовими гранатами та кулями, але протести не вщухали. В результаті вибуху гранати загинув перший протестувальник, десятки поранених.

11 серпня опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Цього дня люди також вийшли на вулиці протестували. За декілька днів поліція затримала понад 5 тисяч протестувальників.

12 серпня помер другий активіст, якого жорстко затримав ОМОН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Стовідсотково Показати IP 13 Серпня 2020 20:04
Черговий паскудний вкид провокаторів, які не гребують нічим....
Активіст Показати IP 13 Серпня 2020 21:09
Все що NEXTA то брехня за соросовські гроші.
77 Показати IP 13 Серпня 2020 21:48
Ай як хочуть Білорусь в територію з держави перетворити. Черговий вкид соросівських прихвоснтів. Адекватні не по вірять і адекватні не підуть стрибати по майданах
Нострадамус Показати IP 13 Серпня 2020 22:27
А берет з СССР...
Морський танкіст Показати IP 13 Серпня 2020 22:47
На Білоруському морі плавав аж до ростовських гір.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus