USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бронежилет, який належав легендарному айдарівцю Олегу Твердохлібу, виставили у музеї

13 Жовтня 2017 10:40
Історичний музей села Княгининок Луцького району запрошує на виставку присвячену Дню Захисника України «Далека близька війна».

Відкриття виставки відбудеться 14 жовтня, повідомляє "Музей села Княгининок" у Фейсбуці.

Основою виставки є документальні фото зроблені бійцями та волонтерами в зоні проведення АТО, біографічні дані солдат, та експонати, серед яких бойові прапори, захисне спорядження, деталі озброєння. Окремо представлені фото зроблені волонтерами організації «Чорний тюльпан» під час місії по пошуку та поверненню загиблих українських військових на підконтрольних проросійським бойовикам територіях.

Багато цікавих експонатів передав для музею Капелан Михайло Бучак відразу після приїзду зі сходу. Серед них бронежилет, який належав покійному бійцю батальйону Айдар Олегу Твердохлібу, свою власну захисну каску, тубус від ПТУР Фагот, фотографії з зони проведення АТО, і ... посвідченння вбитого міліціонера ЛНР, пише Волинь-нова.



Доповнюють виставку фото, надані волонтерськими осередками громади, газетні публікації, художня та публіцистична література та дитячі малюнки.

Організатори виставки мають намір показати участь жителів громади в АТО, віддати останню шану загиблим та померлим героям, подякувати бійцям, які захищали та захищають східні рубежі нашої країни, згадати простих людей які своєю волонтерською діяльністю надають підтримку українським солдатам.

Відкриття виставки 14 жовтня (після завершення урочистого концерту з нагоди Дня Захисника України). Триватиме виставка до кінця 2017 року. В цей період працівники музею врахують всі зауваження, та внесуть потрібні доповнення щоб під час формування постійної експозиції музею володіти максимально вичерпною інформацією.


Довідка. Олег Анатолійович Твердохліб боровся за мир і спокій в Україні добровольцем в АТО з 2014 року. Був старшиною роти, старшиною батальйону, командиром взводу «Динозавр». «Динозаврами» їх назвали через різний вік військових. Олег Анатолійович вважав, що люди з досвідом за плечима не можуть «сидіти на печі», поки 18-річні воюють на передовій.

Підрозділ на чолі з Олегом Твердохлібом брав участь у звільненні 15 населених пунктів на Луганщині. Допомагали звільняти Луганський аеропорт. Саме тоді Олег дізнався, що плани у ворога – великі.

Він був готовий іти до кінця. Навіть тоді, коли у жовтні 2015-ого війна для нього завершилася: повернувся у Луцьк за станом здоров’я: мав 5 тяжких і два легких поранення, контузію.

В установках «Град» і «Ураган» росіяни застосовували фосфорні снаряди. Коли осколок такого снаряда проникає в тіло, він викликає ракові пухлини. На жаль, більша частина підрозділу, в якому воював Олег Анатолійович, після таких обстрілів захворіли на рак. Ця страшна хвороба забрала життя Олега Твердохліба.



Після тривалої виснажливої боротьби з недугом 17 квітня 2017 року перестало битися серце Героя. Відхід у вічність «Сармата» стало важкою втратою для рідних, друзів, воїнів АТО та лучан, які знали цього мужнього та справедливого чоловіка. Сотні людей прийшли віддати шану та провести Твердохліба в останню дорогу.

Айдарівець Олег Твердохліб увінчав алею почесних поховань героїв АТО у селі Гаразджа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волинянин Показати IP 13 Жовтня 2017 16:22
Чим він легендарний? Є набагато більше легендарних айдарівців, їх чомусь-то так не називаєте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus