USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Британія наклала санкції на Білорусь через допомогу Росії у війні проти України

2 Березня 2022 00:31
Велика Британія вирішила ввести санкції проти чиновників та компанії з Білорусі, які причетні до військового вторгнення Росії на територію України.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Yahoo.

Під санкції потрапив начальник Генштабу Білорусі генерал-майор Віктор Гулевич, а також три заступники міністра оборони – генерал-майор Андрій Бурдико (начальник тилу Збройних сил Білорусі), генерал-майор Сергій Симоненко (начальник з озброєння) та генерал-майор Андрій Жук.

Також під санкції потрапили держпідприємства «558 авіаремонтний завод» та «Інтеграл» – виробники військових напівпровідників.

ВАТ 558 здійснює технічне обслуговування та обслуговування військової авіації на авіабазі Барановичі, з якої російська авіація діяла в рамках вторгнення до України.

Цей крок означає, що названі особи не зможуть подорожувати до Великобританії, а всі активи, які базуються у Великій Британії, будуть заморожені.

«Ми завдаємо економічного болю Путіну та найближчим до нього. Ми не заспокоїмося, поки не буде відновлено суверенітет і територіальна цілісність України. Режим Лукашенка активно допомагає і сприяє незаконному вторгненню Росії та буде змушений відчути економічні наслідки своєї підтримки Путіна», – заявила міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus