USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Британія передасть Україні снаряди зі збідненим ураном. У Кремлі відреагували істерикою

21 Березня 2023 20:56
Україна отримає від Великої Британії снаряди зі збідненим ураном, призначені для танків Challenger 2.

Про це заявила заступник міністра оборони Британії Анабель Голді, передає Корреспондент.net.

«Окрім надання Україні ескадрону основних бойових танків Challenger 2, ми забезпечимо боєприпаси, включаючи бронебійні снаряди, що містять збіднений уран», – розповіла чиновниця.

Вона зазначила, що такі снаряди мають високу ефективність для ураження сучасних танків та бронетехніки.

Читати ще: Словаччина передає Україні 13 винищувачів МіГ-29

Довідка.

Збіднений уран – токсичний важкий метал, який є основним побічним продуктом збагачення урану. Ця речовина залишається після того, як більшість високорадіоактивних ізотопів урану відбирається для використання як ядерне паливо або для ядерної зброї.

Нагадаємо, Велика Британія відправить 14 танків Challenger 2 в Україну. Бойові машини прибудуть на фронт до літа.

Тим часом президент росії володимир путін заявив, що рф буде змушена «реагувати» в разі використання Україною снарядів зі збідненим ураном, які пообіцяла передати Велика Британія.

Як повідомляє Європейська правда, таке він сказав на спільній пресконференції за підсумками переговорів з китайським лідером Сі Цзіньпіном у вівторок.

«Схоже, що Захід справді вирішив воювати з росією до останнього українця вже не на словах, а на ділі, але хотілося б у зв'язку з цим зазначити, що якщо все це відбуватиметься, то відповідним чином Росія змушена буде реагувати, маючи на увазі, що колективний Захід починає застосовувати вже зброю з ядерним компонентом», – додав путін.

Своєю чергою, міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що до ескалації «пройдено ще одну сходинку, але їх усе менше й менше».

Водночас, за словами експертів, такі снаряди існували ще в радянському союзі, а російські війська вже застосовували їх в Україні під час повномасштабної війни. Крім того, немає підстав говорити про те, що збіднений уран має стосунок до ядерної зброї, про що заявив путін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 21 Березня 2023 22:18
замало раундапу для онкології? додамо збідненого урану, адже альфа- промені проникають лише на 2-4мм в біологічні тканини, майже нічого страшного.(ні)
123 Показати IP 21 Березня 2023 22:29
глупці, світ на межі третьої світової. Можливо, наступна цивілізація, якщо така виникне після самознищення цієї, буде розумнішою, і не вбиватиме собі подібних
Нете Показати IP 22 Березня 2023 02:32
Сволочі ці англосакси! Це ж не на їхній території ця отрута буде використовуватися! Для чого Україна приймає таку зброю? Якщо не від росіян загинуть українці, то від важких отруйних металів. Дійсно так і є - війна до останнього українця. Щоб вже тут нікого не лишилося.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus