USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна отримає британські танки Challenger 2, – міністр оборони Бен Воллес

16 Січня 2023 20:07
16 січня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, виступаючи в Палаті громад, підтвердив постачання для допомоги Україні танків Challenger 2, гармат та бронетехніки.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на британське видання the Guardian.

«Сьогодні я можу оголосити про найбільш значний пакет військової допомоги для прискорення успіху України. Це включає ескадрилью (12-14, – ред.) танків Challenger 2 з броньованими евакуаційно-ремонтними машинами. Ми передаємо Україні гармати АС-90. Це батарея з восьми гармат високої готовності та ще дві батареї на різних ступенях готовності», – цитують заяву міністра британські журналісти.

Міністерство оборони Великої Британії підтвердило заяву міністра Бена Воллеса, оприлюднивши у Twitter відео, на якому бойовий танк Challenge 2 «робить те, що вміє найкраще».
Міністр Воллес назвав рішення Великої Британії відправити танки Challenger 2 в Україну «вивіреною відповіддю на зростаючу агресію та невибіркові бомбардування Росії».

Він наголосив, що міжнародна підтримка України не є «нападом на Росію чи організованою НАТО агресією, не кажучи вже про проксі-війну».

«Від самого початку президент Путін вірив, що його війська зустрінуть з розпростертими обіймами, що українці не воюватимуть і що підтримка Заходу впаде. Було доведено, що він неправий за всіма пунктами», – зазначив британський міністр оборони.

За його словами, сьогоднішній пакет допоможе прискорити завершення путінської окупації та всієї її жорстокості.

Велика Британія стане першою західною державою, яка постачатиме українцям основні бойові танки.

Голова офісу президента Андрій Єрмак опублікував повний перелік військової допомоги, яку надає британський уряд. До нього увійшли:

– 14 танків «Challenger 2»;

– 30 гармат AS90;

– 100 одиниць бронетехніки, включаючи БТР «Бульдог»;

– десятки БпЛА;

– 100 000 артилерійських снарядів;

– 100 «вдосконалених ракет»;

– запасні частини для підтримки українських танків та броньованих машин.зброєю, яка їй потрібна для перемоги, а ризик застосування Росією ядерної зброї є невисоким.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus