USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Будь-яка допомога має починатися в громаді: як на Волині працюють координатори програми ментального здоров’я

18 Грудня 2023 21:52
Днями у Києві пройшла зустріч профільних заступників керівників облдержадміністрацій та регіональних координаторів Всеукраїнської програми ментального здоров’я за участю першої леді України Олени Зеленської.

Про це повідомили у Волинській ОДА.

Під час заходу представники усіх областей обмінялися досвідом та найкращими практиками, впровадженими у регіонах. Волинь представляли заступниця голови ОДА Мирослава Якимчук та радниця голови ОДА з питань ментального здоров’я, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Наталія Коструба.
Волинська область активно працює над реалізацією програми. У 2023 році здійснено оцінку потреб у сфері ментального здоров’я – майже 5000 анкет і надавачів, і отримувачів психологічних послуг. Опитування проводили із залученням галузей освіти, охорони здоров'я, соціального захисту населення та інших секторів і громадських організацій.
Читати ще: У Луцьку 10 психологів-волонтерів навчали людей технік самодопомоги

Також в області проведено картування послуг з ментального здоров'я у 496 установах. Триває робота щодо формування комплексної інтерактивної карти, на якій відображатимуться заклади, що надають психологічну допомогу.
Водночас оформлено реєстр тренерів і фасилітаторів з ментального здоров’я на Волині, а також відбулося більш як 100 просвітницьких заходів: тренінгів, зустрічей, навчань.
Особливу увагу приділяють напрямку ветеранської політики. Стан ментального здоров’я військових значно гірший, ніж решти населення – тривожні, великі депресивні розлади трапляються серед військовослужбовців удвічі частіше. Тож для психологічного та фізичного відновлення воїнів на Волині працюють над створенням реабілітаційного відділення Recovery.
«Будь-яка допомога має починатися в громаді», – зазначила Олена Зеленська. Тож серед пріоритетних завдань на новий 2024 рік – розбудова системи психосоціальної підтримки саме у громадах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus