USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку говорили про ментальне здоров’я військових та членів їхніх родин

14 Березня 2024 13:03
У Луцьку відбулася зустріч представників громадських та благодійних організацій області, які надають підтримку військовим, ветеранам та членам їхніх родин у сфері ментального здоров’я.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

«Ми усі – люди з досвідом війни. Усім нам потрібна підтримка, допомога в тій чи іншій мірі. Власне, наша мета сьогодні – це знайти ті ресурси, якими ми можемо підтримати найперше військових, демобілізованих, ветеранів та членів їхніх родин. Адже це з люди з особливим досвідом війни, – зазначила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Наталія Коструба. – Тож сьогодні ми вирішили вас зібрати, аби напрацювати системні рішення. Зокрема, щоб усі один з одним познайомилися, знали можливості один одного та стали ресурсом й підтримкою один для одного. Адже побудова системи допомоги нашим людям можлива тоді, коли ми знаємо про весь спектр послуг, що існує в області».

До заходу долучилося близько 30 представників з 12-ти благодійних та громадських організацій Волині, а також заступниця голови ОДА Мирослава Якимчук.
«Найперше хочу подякувати від себе особисто та від начальна ОВА Юрія Погуляйка за те, що ви не чекаєте допомоги від влади, а працюєте самостійно і багатьом людям надаєте підтримку, – сказала посадовиця. – Ми завжди думаємо, що головне – це матеріальна допомога, але багато кому потрібно просто порозмовляти, побачити в очах співрозмовника розуміння та бути почутим. Тож сьогоднішня наша зустріч – це розуміння, хто яку допомогу може надати нашим військовим та їхнім родинам».

Читати ще: Ментальне здоров'я: як на Волині сімейні лікарі надають пацієнтам психологічні консультації

Захід пройшов у межах впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою першої леді Олени Зеленської, за підтримки Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ та Волинської обласної військової адміністрації.

Читати ще: У Луцьку поранені військові проходять реабілітацію за допомогою стрільби з лука. Фото
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ася Показати IP 14 Березня 2024 13:54
Надрукували той макулатури ,краще купили б мавіка для ЗСУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus