USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Будемо помаленьку відбудовувати», – священник згорілої на Волині церкви

7 Лютого 2023 09:30
Громада села Берестяне, де у ніч на 6 лютого згорів храм Різдва Пресвятої Богородиці, планує відбудувати святиню.

Про це розповів Суспільному священник ПЦУ Максим Подзізей.

Місцеві жителі розбирали залишки храму. Жодні цінні речі не збереглися.

«Згорів, як сірник. Я абсолютно не маю припущення, що могло спричинити таку біду. Будемо помаленьку відбудовувати, щоб храм був у селі. Трошки десь владу будемо просити, щось долучати, і своїми силами», – говорить священник.
Дехто з селян працює на місці пожежі з ночі. «У три години (ночі – ред.) вже горіло. Купол верхній впав, центральний, потім другий. Тут людей було багато, всі жителі села. Важко говорити, не хочу я такого...» – каже житель села Берестяне Микола.

Храм був повністю дерев’яний, збудований у 1992 році. На місці пожежі працювала слідчо-оперативна група Нацполіції та фахівці дослідно-випробувальної лабораторії.

Як розповів провідний інспектор Луцького районного управління Головного управління ДСНС в області Вадим Макарчук, наразі причина пожежі невідома – висновки експерти лабораторії зроблять за декілька днів. Зі слів інспектора, окрім того, що церква була дерев’яна, пожежу ускладнило і її пізнє виявлення – поблизу храму немає житлових будинків.

Причини пожежі будуть встановлені під час досудового розслідування, зазначила речниця Нацполіції області Ольга Бузулук. Правоохоронці кваліфікують подію за статтею 270 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення встановлених законодавством норм пожежної безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дєд Показати IP 7 Лютого 2023 10:42
Нічого страшного не сталося, он в Луцьку кожному кроці пхають, і вашу за кошти платників податків теж зроблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus