USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Будуючи такими темпами, Україна отримає «Стіну» від агресора в 2041 році

20 Листопада 2017 13:59
Війна з Росією триває вже четвертий рік. У вересні 2014-го тоді ще прем'єр-міністр Арсеній Яценюк представив Кабміну проект "Стіна". Він мав на увазі зведення оборонних споруд по всьому кордону з країною-агресором протягом півроку. Зараз на дворі листопад 2017-го, а віз і нині там.

Замість кількох ровів, які незрозуміло як повинні зупинити цілу армію, величезного паркану і пунктів спостереження ми як і раніше маємо величезну діру на кордоні довжиною 2 тисячі кілометрів.

За офіційними даними, "стіна Яценюка" таки зводиться, зі швидкістю шість кілометрів на місяць. Тобто, лише за приблизними підрахунками на введення в експлуатацію цілісної споруди знадобиться не менше 27 років. Навіть якщо вважати, що три з них уже минуло, такими темпами ми отримаємо огорожу від агресора в 2041-му., - припускає Олексій Чібісов у матеріалі на Без Табу.

З його слів, виникає тільки одне питання: як так? Чому найважливіший для країни в стратегічному плані оборонний проект перетворився на казна-що? Майже щомісяця детективи НАБУ рапортують про затримання підприємців, чиновників ДПСУ і міністерства оборони, які крадуть фінансування, виділене державою на проект. До слова, справа про розкрадання була відкрита лише на початку серпня 2017-го. До цього антикорупціонерам, судячи з усього, чи то нічого не було відомо про злочини, чи то у них руки не доходили.

"В ДПСУ дірку замість "Стіни" пояснюють недофінансуванням, мовляв, отримують від 15 до 55% від необхідного на рік (1,1 замість 2,194 мільярда гривень). А насправді замість трьох ровів ледь викопали один, замість паркану - нічого. А бетонні загородження деякі і зовсім замінюють бочками з піском. Дожилися.

До розкраданням, як стверджують слідчі, причетні представники двох структур - міноборони і прикордонної служби. Окремим пунктом в кримінальній справі йдуть підприємці. Останні мабуть вирішили не жити по-новому, а вирішували питання так, як звикли. І пропонують неймовірні відкати, щоб отримати підряд. Потім починаються "мутки". Тут ми заощадимо. Тут взагалі нічого не зробимо. А що, Росія не нападає ж", - йдеться у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРОЕКТ «СТІНА»: ХТО ОТРИМУЄ МІЛЬЙОНИ ЗА ОБЛАШТУВАННЯ КОРДОНУ

На думку автора, людям, які займаються проектом, глибоко наплювати, чи нападе Путін на нашу країну з інших територій.

"Думають чиновники з бізнесменами, що якщо "Стіна" не дасть надійний захист від терористів, то її можна і не будувати. Можете не сумніватися, всі, хто знаходиться біля годівниці, в разі чого, зникнуть з країни дуже швидко", - додає Чібісов.

З його слів, проект Яценюка, названий "Європейським валом", перетворився на годівницю для держслужбовців саме через пожадливість, халатність і безнеказанність. Адже покараних за багатомільйонні розкрадання досі немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 20 Листопада 2017 16:35
Що саме цікаве, Яценюка вже 2 роки у владі немає, а хтось цілеспрямовано весь негатив скидає на нього... Дивно, а ще дивно те, що наші змі то хають проект "Стіна" як непотрібну річ, то плачуть, що довго будується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus