USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

НАБУ та САП відкрили матеріали слідства щодо проекту «Стіна»

5 Липня 2018 17:25
Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили досудове розслідування справи про розкрадання бюджетних коштів проекту «Стіна», повідомила 5 липня прес-служба НАБУ.

Прокурори надали доступ до матеріалів слідства вісьмом підозрюваним у заволодінні коштами державного бюджету, виділеними на інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону та територій, прилеглих до зони бойових дій. Після того, як підозрювані завершать ознайомлення, детективи НАБУ складуть обвинувальний акт, а прокурори САП направлять його до суду.

Посадовців Державної прикордонної служби та представників бізнесу підозрюють у корупційних зловживаннях, в результаті яких інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16,68 мільйона гривень. Зокрема, детективи НАБУ і прокурори САП інкримінують вчинення кримінальних правопорушень начальнику управління капітального будівництва Держприкордонслужби України за ч.5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), ч.3 ст.27, ч.2 ст.210 («Нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням») Кримінального кодексу України.

Також серед підозрюваних ще двоє посадовців ДПСУ, підрядники та посередники.

За даними слідства, розкрадання коштів проекту «Стіна» відбувалося через завищення обсягів фактично виконаних робіт порівняно із зазначеним в актах приймання-передачі. Крім того, у документах зазначалися роботи, які взагалі не виконувалися.

У НАБУ вказують, що кілька епізодів, пов’язаних із проектом «Стіна», виділені в окреме провадження й розслідування по них триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Учень СШ № 22 Показати IP 5 Липня 2018 17:43
Про Сєню ( куля в лоба забули ) . Він ніде не працює , особистим бізнесом не займається , а шикарно живе .!!! Питання до "знатаків" за який рахунок це відбувається ?????
ДНЗ №23 до Учень СШ № 22 Показати IP 5 Липня 2018 18:01
За рахунок девідентів від цінних паперів та коштів, які держава сплачує політичним партіям.
123 до Учень СШ № 22 Показати IP 5 Липня 2018 22:36
За твій рахунок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus