USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Будинки в селі на Волині масово відрізають від газу

11 Вересня 2022 07:31
У селі Шельвів Затурцівської громади від газу відрізають приватні будинки. Місцеві жителі розповідають, що газ відключають навіть тим, хто ним не користується.

Ідеться про будинки, до яких підведено стояки. На подвір’я газовики не заходять – перерізають підземну трубу за межами приватного обійстя, вказує ТРК «Аверс».

Володимир Чечервяк пригадує, як у 2007 році місцеві жителі за власні гроші газифікували село. Тоді з цією метою люди створили кооператив, який він очолив.

«Ми створили кооператив для того, щоб згуртуватися, зібрали кошти, аби закупити всі матеріали та заплатити за виконані роботи. На той час у кооперативі нараховувалося 126 жителів, охочих газифікувати село. Усі роботи без матеріалів коштували 1886 гривень на людину. До хати підводили стояк, а далі все робили за власні кошти. Були навіть такі люди, які продавали корову, щоб виручені гроші внести на закупівлю всього необхідного для газифікації… Усі роки користуємося газом, а цього року сталося щось незрозуміле», – розповідає чоловік.
Читати ще: Не перекрили газ під час ремонту: у селі на Волині через халатність газівників дотла згорів будинок

У червні будинки в селі почали масово відрізати від газу. Газовики, які приїжджають його відключати, на обійстя не заходять, а перерізають підземну трубу за межами приватної території. У більшості випадків роботи проводять без відома власників.

«Роботи виконують наступним чином: без відома населення до будівлі під’їжджає ескаватор, на вулиці, де йде відгалуження від основної труби, викопують траншею, перерізають, закривають ту трубу і відключають будинок. Мотивують це тим, що газ не використовують усі ці роки. Згідно з якимось указом 2016 року, тепер редуктор має стояти не біля приміщення, а на вулиці. Я запитував, скільки це буде вартувати, якщо доведеться поставити такий стояк за межами будинку. Понад 100 тисяч. Це непідйомна сума… Я говорив із працівниками, які приїжджали виконувати роботи», – каже Володимир Чечервяк.

У «Волиньгазі» журналістам порекомендували написати інформаційний запит з адресами будинків, яким перекрили трубу. Натомість Володимир Чечервяк інформує, що в селі, відповідно до списку, мали відключати від газу 27 пунктів.

Нагадаємо, що постанова Кабміну від 5 березня цього року забороняє відрізати населення від надання комунальних послуг за борги: «Установити, що до припинення чи скасування воєнного стану в Україні забороняється: припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню в разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Яша Показати IP 11 Вересня 2022 12:14
А хто виконує злочинні накази такі ж самі запроданці як і ті що сидять в кабянетах чому ті падли користуются пільгами при оплаті за газ чому їм не відрізають мережі постачання газу я не закликаю до свсвілля я не закликаю до біди але гуртуймося цівілізованими методами з ахищат свої права і життя наших дітей і внуків
Олександр юрист Показати IP 11 Вересня 2022 16:06
Колективне звернення, найперше до поліції із обов'язковою реєстрацією заяви, далі скарга на злочинні дії в газову службу звідки приїхали злочинці, далі скарги до міської (селищної) ради далі скарга до обласної адміністрації (ОДА) із пакетом документів (разом із відповідями) до суду щодо неправомірних дій по незаконному відключенню від мережі газопостачання. Але з обов'язковим притягненням винних осіб, які надали злочинні накази, плюс до відповідальності тих, хто відключав плюс за понесені матеріальні збитки (пошкодження майна осіб, які збирались на мережу) плюс моральна компенсація кожному учаснику (постраждалій стороні) хоча б по 100 000грн. Нехай Господь допоможе воювати за правду свої права у воєнний час на місцях!
Одін Показати IP 11 Вересня 2022 16:19
Ще одне питання. Чому я маю сплачувати доставку газу кожного місяця до будинку, де тимчасово не проживаю, і газом не користуюся? Оплачено все згідно показів лічильника. Хіба це правильно?
Дєд до Одін Показати IP 12 Вересня 2022 08:16
Ні, але їм треба кишені набити, і валянки які почали "платити абонплату" ще трохи і будуть платити за повітря. "Абонплата", я її не оплачую.
Підпільник Кіндрат Показати IP 11 Вересня 2022 16:47
Б.........і, сер !!
Did Показати IP 11 Вересня 2022 18:05
Тут пишуть скаржитись на протиправні дії однієї злочинної групи(на пілеглих-виконавців)іншій злочинній групі(керівників,які віддавали розпорядження на демонтаж)???
За справедливість Показати IP 12 Вересня 2022 10:06
Тих начальників з газової потрібно відправити на війну, в саме гаряче місце бо вони обдирають бідний народ, який за свої гроші строїв трубопровід а потім ще вимагають платити за доставку газа(( вони всі паразити на наших шиях тільки жирують(((
Ольга Показати IP 12 Вересня 2022 13:23
Це не тільки в Затурцях таке роблять ,це по всій Волинській області,і навіть міліція не допомагає,виклик був міліції,сказали що вони все вірно роблять,а за хибний виклик погрожували штрафом!!
Слідчий Показати IP 12 Вересня 2022 18:27
Волиньгаз це кодло яке роками напрацювали схеми збагачення,всі там кормляться,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus