USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Будинок дитини в Луцьку відновив роботу: зараз тут опікуються шістьма малюками

31 Березня 2023 08:10
У Волинському обласному Будинку дитини, що в Луцьку, відновили роботу. Зараз тут опікуються шістьма дітьми: п’ятьма немовлятами та дворічним малюком.

Про це розповіла Суспільному керівниця закладу Тетяна Віговська.

З її слів, у закладі доглядають і виховують соціальних сиріт, тобто в цих дітей є батьки, проте дітей у них вилучили фахівці служби у справах дітей за недогляд.

До початку повномасштабної війни в Україні в закладі виховували 30 дітей. Після 24 лютого минулого року частину вихованців повернули у сім’ї. Ще 19 малюків евакуювали до Польщі, адже в Будинку дитини в Луцьку не було укриття. Зі слів Тетяни Віговської, ці діти досі перебувають за кордоном.
Дітки, які з минулого року перебувають у місті Кшедліна-Мала в Польщі.

Тетяна Віговська зазначила: за час перебування в Польщі 19 малюків набули статусу позбавлених батьківського піклування та вже готові до усиновлення й передачі на сімейні форми виховання.

Аби обласний Будинок дитини міг працювати, торік тут почали облаштовувати укриття.
«На його облаштування використали 100 тисяч гривень, із яких 60 тисяч – бюджетні гроші та 40 тисяч – гроші благодійників», – сказала директорка закладу.
Під час повітряної тривоги всіх вихованців переміщують в укриття, у котрому є все необхідне для перебування, розповіла медсестра Наталія Горбачук.
«Ми швиденько збираємо дітей, в нас увесь одяг готовий і спускаємось в укриття. В укритті нам тепло, зручно, дітки граються. У нас і вода тут є, і душова кабіна, і туалет, і мікрохвильова піч», – говорить медсестра.
«На випадок відключення світла у закладі є генератор для безперебійного освітлення, а також проведення реабілітаційних процедур для дітей», – зазначила виконувачка обов’язків директора обласного Будинку дитини.

«У нас є протяжна вентиляція, каналізація, водопровід, тепло було простіше зробити, достатня кількість розеток. Це діти, які постійно перебувають і які приходять на реабілітацію: якщо тривога застане під час проведення реабілітаційних процедур, то їх тут легко можна буде продовжити», – сказала Тетяна Віговська.
Після завершення війни, сказала директорка закладу, кімнати, де зараз укриття, використовуватимуть як спортзал.

29 березня в закладі отримали від благодійників машину-сушарку для одягу. Як розповів представник благодійної організації Сергій Денісенко, збір коштів організували серед європейських колег і благодійний клуб із Нідерландів надіслав ці кошти.

Як додала директорка Волинського обласного Будинку дитини, наразі на черзі в заклад є двоє дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus