USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Букви замість балів: учнів 1-4 класів оцінюватимуть по-новому

26 Липня 2021 21:15
Міністерство освіти і науки затвердило методичні рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

Як повідомила пресслужба відомства, відповідний наказ і текст рекомендацій оприлюднено на сайті МОН, пише УНІАН.

Так, рекомендації запроваджують поняття вербальної оцінки (оцінювальне судження) та рівневої оцінки (оцінювальне судження із зазначенням рівня результату). Вербальну і рівневу оцінку можна виражати як усно, так і письмово. Рівень результату навчання рекомендовано визначати з урахуванням динаміки його досягнення та позначати буквами – «початковий» (П), «середній» (С), «достатній» (Д), «високий» (В).

Результати оцінювання особистісних надбань учнів у 1-4 класах рекомендовано виражати вербальною оцінкою, об’єктивних результатів навчання у 1-2 класах – вербальною оцінкою, у 3-4 класах – або вербальною, або рівневою оцінкою за вибором закладу.

Рекомендації також містять орієнтовну рамку оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів. Вона дозволяє забезпечити об’єктивність і точність результату оцінювання і покликана допомогти формувати оцінювальні судження та визначати рівень результату навчання.

Водночас, як пояснили в Міносвіти, заклад може розробляти і фіксувати загальні положення щодо оцінювання результатів навчання учнів у освітній програмі та конкретизувати їх у частині положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти. Особливості організації оцінювання в певному класі можуть ініціюватися вчителем і бути затвердженими на засіданні педагогічної ради закладу.

У рекомендаціях наголошено, що оцінка є конфіденційною інформацією, доступною лише для учня/учениці та його/її батьків (або осіб, що їх замінюють).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Всезнайко Показати IP 26 Липня 2021 21:52
Що небудь...
Точно Показати IP 26 Липня 2021 22:42
Дурдом......
ПСДЦ Показати IP 27 Липня 2021 08:25
Замість Високий треба вживати Цілком достатній. І тоді легко запам'ятати абревіатуру цієї шикарної ідеї - П С Д Ц
Ліна Показати IP 27 Липня 2021 09:53
Якась хірня
Аліна Показати IP 9 Серпня 2021 10:00
Вербальний означає ,,Усний, мовний,,. Батьки просто не будуть знати оцінки своїх чад. А там і до дебілізму недалеко. З якої системи освіти це списано ? Напевно , з африканської. Читала, що у нас зразок фінської освіти. Але ніде не читала , що наші віпи везуть туди своїх дітей на навчання. В нашій країні вчать бути рабами євросоюзу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus