USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Бути активним студентом можна і на пенсії: у Луцьку пройшов «День здоров’я» для тих, кому за п’ятдесят. Фоторепортаж

3 Листопада 2023 21:21
Спортмайданчик на вулиці Глушець 3 листопада став місцем, яке об’єднало прихильників активного і здорового способу життя. Здавалося б нічого дивного, однак сьогодні тут змагаються люди поважного віку.

«Хтось у аптеку, а ми на спортмайданчик», – жартує одна з учасниць змагань, які організувала громадська організація «Центр освіти «Університет третього віку»». Її очільниця Оксана Степанюк пояснює: «День здоров’я» вирішили приурочити до Міжнародного дня студента, в контексті програми «Здоровий спосіб життя – активне довголіття».
«Сьогодні тут зібралися більше тридцяти наших студентів та друзів, наймолодшим з яких за п’ятдесят, а найстаршому – 89 років. Усі вони активні, цікаві, дбають про своє здоров’я. І це – чудово, що є такі заходи, які ще більше об’єднують людей поважного віку! Тут зібралися команди клубу ветеранів «Неспокійні серця» Палацу культури міста, Територіального центру соціального обслуговування Луцької міської територіальної громади, Луцького міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх». Будемо знайомити з сучасними видами спорту: корнхолом, петанком, дартсом. Та й без звичних видів, звичайно, не обійдемось. Спеціально підбирали вправи без великих фізичних навантажень, але цікаві та динамічні. Хочу подякувати Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який постійно нам допомагає. Сьогодні ж завдяки його підтримці, ми отримали ігрові комплекти та увесь спортивний інвентар», – розповідає Оксана Степанюк.
«День здоров’я» розпочався з урочистого шикування. Після привітання учасників Оксана Степанюк передала слово давньому другу усіх заходів, які проводить Університет, Голові правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерині Шкльоді.
«Традиційно розпочинаємо зі слів подяки захисникам України. Усім тим, кому завдячуємо можливістю збиратися разом. Учасникам хочу побажати здоровя, залишатися такими ж активними, якими ви є. І побажати усім нашої перемоги. Слава Україні!» – звернулась до учасників Катерина Шкльода.
На початку спортивного свята лунає «Молитва за Україну». Щемливу музичну композицію підтримали усі присутні: хтось підспівував, а хтось – витирав сльози. Адже прохання до Бога зараз єдине – дати Україні мир!
Катерина Шкльода наголошує: «Підтримувати «Університет третього віку» завжди приємно, адже тут популяризують здоров’я, активне життя і доводять, що бути студентом можна у будь-якому віці. Жити активно можна у будь-якому віці. Фонд з радістю підтримує такі ініціативи. Приємно бачити щасливі обличчя, адже розуміємо у який складний час живемо. Кожна людина потребує розрядки, а спорт чудово справляється з цією задачею».
Перед змаганнями спортсмени приступили до невеличкого фітнес-тренування. Активна розминка під запальну музику добряче зарядила енергією. Учасники розподілилися на групи, кожна з яких перейшла на підготовлену локацію. З одного боку корнхол, з іншого – дартс, гімнастичні вправи, петанг тощо. Усі мали можливість потренуватися перед контрольними спробами у виконанні тієї чи іншої вправи, результати якої фіксувалися суддями-тренерами.
Найстаріший учасник змагань – Дмитро Андрійович Джус, якому 89 років. Не стримуючи емоцій, каже, що змагання сподобалися. «Спортом займаюся з дитинства. Усім, чим тільки міг. Зараз вже пенсіонер, але думаю, що продовжувати це треба увесь час – до кінця життя. Всі, які тільки проводяться спортивні змагання, – завжди на них приходжу».
Як і у кожному спортивному змаганні, сьогодні також є призові місця. А от переможців чи переможених немає! Організатори спортивного свята підкреслюють усі учасники – переможці, яким можна побажати лише одного, – залишатися такими ж активними ще багато років.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пенсіонер Показати IP 4 Листопада 2023 07:48
Робіть висновки з інформації поміж рядками !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus