USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Був розвідником в армії РФ: у Луцьку за держзраду судять уродженця Чернівецької області, який не розуміє українську

14 Травня 2023 19:38
Громадянина України Анатолія Жеребцова судять за державну зраду. Після окупації Донецька та Луганська він уклав контракт із російським Міноборони. Анатолій не вважає, що вчинив держзраду. Нещодавно в Луцькому міськрайонному суді зустрівся з мамою.

Окрім українського паспорта, чоловік має ще й російський. Сам родом із Чернівецької області, але каже, що не розуміє українську мову. На судовому засіданні просить перекладача, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Анатолій пішов контрактником у російську армію в 2016 році. Якийсь час жив у Волгограді. Своє обличчя показувати не хоче. Говорити – теж.

Коротка розмова з мамою, а далі має розпочинатися суд. Чоловіка затримали рік тому: він хотів в’їхати до України з території Білорусі. СБУ почала перевіряти особу Анатолія. Той був у Росії розвідником артилерійського підрозділу, служив у ворожій армії три роки: з 2016 до 2019 року.

«Виконував спеціально поставлені завдання, підписав контракт, проходив військову службу в 20-й окремій мотострілковій бригаді Південного військового округу Російської Федерації. Підписавши контракт, вважаємо, що він перейшов на бік ворога, оскільки збройна агресія РФ проти України триває з 2014 року», – розповідає прокурор Сергій Зубань.

Українські правоохоронці переконані, що ця російська бригада у 2014-му зі зброєю прийшла на український Донбас. Долучили докази з інтернет-ресурсів.

«Вказаному громадянину не інкримінується участь у будь-яких бойових діях на території України. Відбувається судове засідання щодо самого факту переходу на бік ворога», – додає прокурор.
Сам Анатолій винним себе не вважає. Мовляв, далі не захотів служити Росії. А проти України, запевняє, не воював.

Скріни з «Вікіпедії» сторона захисту не вважає достатніми доказами.

«Припущення того, що хтось із цієї частини потім десь відбував військову службу… Але жодних доказів того, що мій підзахисний володів цією інформацією і також брав участь у цих воєнних діях, сторона обвинувачення не надала», – зазначає адвокат Євгенія Коваленко.

У справі вже допитали свідків обвинувачення. Досліджують докази сторони захисту. Поки що суддя оголошує перерву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus