USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Суд не розглянув заяву голови Луцького міськрайонного суду про відставку

1 Листопада 2017 15:59
Вища рада правосуддя учора, 31 жовтня, мала вирішити, чи залишатися Михайлу Квятковському головою суду і взагалі суддею. Однак розгляд заяви пана Квятковського про відставку перенесли, причиною став лист заступника голови Луцького міськрайонного суду до Вищої ради правосуддя, у якому Роман Кихтюк повідомляє, що без Квятковського суд працювати не зможе.

Про це повідомляє телеканал «Аверс».

Розгляд подання заяви про звільнення у відставку судді Луцького міськрайонного суду Михайла Квятковського перенесли для з’ясування додаткових обставин.

Що саме треба з’ясувати Вищій раді правосуддя, аби прийняти заяву про відставку голови луцького суду, з’ясовували журналісти.
Представник інформаційного відділу Вищої ради правосуддя повідомила, що про перенесення відставки просила адміністрація того ж таки Луцького міськрайонного суду.

Розгляд заяви про відставку Михайла Квятковського загальмував його перший заступник Роман Кихтюк. На його думку, Луцький міськрайонний суд без Михайла Семеновича нормально функціонувати не зможе.

«Наразі дуже мала кількість суддів, які розглядають справи, і це пов’язано з виробничими потребами. Тому ми просили питання про відставку голови суду перенести на інший термін», - прокоментував перший заступник.

На питання «доки є така гостра необхідність в роботі Михайла Квятковського» Роман Кихтюк відповів, що «це потрібно постійно».

Михайло Квятковський виходить з відпустки і приступає до роботи. Свою заяву про відставку мотивує незрозумілими подіями у судовій системі.

«Причин багато. Це те, що відбувається у судовій системі, постійний тиск. Я подав заяву у відставку. Її не відкликав, і думав, що сьогодні буду звільнений. У мене за графіком була передбачена відпустка. Але якби мене звільнили, я не мав би права розглядати справи, оскільки були б припинені повноваження судді і тому частину відпутки я взяв, поки прийде рішення про моє звільнення. Але оскільки заяву про відставку відклали, я пишу заяву про відкликання мене з відпустки і завтра буду на роботі», - повідомив Квятковський.

У Вищій раді Правосуддя поки не повідомляють, на коли перенесли слухання питання про відставку голови Луцького міськрайонного суду Михайла Квятковського.

Між тим на черзі слухання скарги телекомпанії «Аверс» на цього ж суддю.

Нагадаємо, Михайло Квятковський, намагався шантажувати журналістів телеканалу матеріалами кримінального провадження, яке розглядав його колега Ярослав Артиш і по якому досі немає вироку.

Зокрема, голова суду оприлюднив журналістам диски телефонних розмов і наполягав на їх трансляції на телеканалі.

Як докази кримінального провадження перемістились з сейфу судді Ярослава Артиша до сейфу його начальника, досі залишається загадкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
UKR Показати IP 1 Листопада 2017 16:57
Як казав наш Шеф - "незамєнімих людей немає".
567 Показати IP 1 Листопада 2017 17:28
Малахольний Кихтюк вср..ався, що зараз на нього все ляже. Та призначте швидко вибори голови суду і оберіть нового, тим більше бажаючі є. Бо Квятковський там дальше всіх на дно потягне. Квятковський з самого початку був повністю невідповідний цій посаді.
товариш Показати IP 1 Листопада 2017 20:19
нехай зас*реться до кінця

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus