USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Били струмом, різали ножем: британці розповіли про тортури в російському полоні

23 Вересня 2022 17:35
Громадяни Великої Британії, які повернулися з російського полону, в інтервʼю виданню Daily Mail розповіли, як росіяни піддавали їх тортурам – били, різали ножем, інсценували смертну кару та підключали до електричного струму.

Полонені кажуть, що на борту літака по дорозі до Саудівської Аравії вони вперше за кілька місяців їли «справжню їжу», пише Бабель.

«У нас була яловичина та рис, курка, млинці з начинкою», – розповів британський парамедик Джон Хардінг, який останніми роками служив у полку «Азов» Національної гвардії України.

За його словами, він сильно схуд у полоні, оскільки їх тримали в тюремній камері по 23 години на добу. Також, за його словами, росіяни «дуже винахідливі», коли йдеться про тортури.

Читати ще: До багатьох звільнених полонених застосовували дуже жорстокі тортури, – Буданов

Вони переобладнали старий телефон ей спосіб тортур росіяни називають «дзвінок другу» або «дзвінок путіну» – ред.) таким чином, що військовополонений набирав на ньому номер, а коли циферблат повертався на місце, то бив електричним струмом.

«Були побиття, удари струмом і ще раз побиття. Один хлопець отримав ножове поранення в ногу, після чого його зашили. Думаю, нас катували задля забави», – наголосив Хардінг. За його словами, побиття могли тривати кілька годин.

Видання пише, що британці також зазнавали психологічних тортур. Як розповів Хардінг, охоронці навіть змусили його перед розстрілом записати прощальне відео для доньки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 23 Вересня 2022 18:25
Як жаль, який жах, ті кати, що людей мучили, хай вічно в пеклі горять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus