USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Били та «лікували» наркотиками: у Чернігові в «реабілітаційному центрі» утримували понад 20 людей

18 Травня 2021 19:27
У Чернігові у так званому «реабілітаційному центрі» утримували в неволі 21 людину. У «пацієнтів» відбирали особисті речі, не дозволяли спілкуватися з людьми поза центром, їх били та «лікували» наркотиками.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на пресслужбу поліції Чернігівської області.

18 травня у Чернігові викрили організоване угруповання, яке утримувало в неволі два десятки людей. Поліцейські припинили діяльність так званого «реабілітаційного центру з ідеологічним одужанням».

У місті цей заклад діяв приблизно пів року. Організував його громадянин Росії. До злочинного угруповання також входили уродженці Харківської та Донецької областей віком від 25 до 35 років.

Між ними були чітко розподілені ролі: організатор керував усіма процесами, його права рука – начальник «мотиваційної групи», до якої входили ще двоє чоловіків спортивної статури. Раніше усіх їх судили за розповсюдження наркотиків.

У поліції кажуть, що до так званого «реабілітаційного центру» могли потрапити як нарко- та алкозалежні, так і люди, які з певних причин не догодили своїм родичам.

За словами начальника поліції Чернігівщини Володимира Нідзельського, будь-хто «міг домовитися з організатором про поміщення людини в цей заґратований будинок».

«Для цього необхідно було просто вказати пальцем на «пацієнта» віком від 18 років. За ним в будь-яку точку України одразу виїжджала так звана «мотиваційна група» молодиків спортивної статури, які примусово доставляли людину в Чернігів», – зазначив Нідзельський.

Така послуга коштувала до 2,5 тисячі гривень. Окрім цього, родич мав сплачувати за утримання людини в центрі по 8 тисяч гривень на місяць.

Медичних довідок про стан здоров’я «пацієнта» організатори центру не просили. Якщо начальник, члени «мотиваційної групи» або охорона центру бачили, що людина занедужала або починала чинити опір – давали легкі наркотики.

Члени угруповання відбирали у людей мобільні телефони, особисті речі, не давали виходити надвір чи спілкуватися з кимось поза центром, завдавали психологічного та фізичного насильства за будь-які порушення так званих «правил перебування».

Коли правоохоронці увійшли до будинку, то виявили там 21 утримуваного. В одного із «пацієнтів» почався напад епілепсії.

Під час обшуків в заґратованому будинку, вдома в організатора та начальника «мотиваційної групи» правоохоронці виявили та вилучили гроші, «чорнові» записи, комп’ютерну техніку та документи, які підтверджують злочинну діяльність.

Організатора та ще 3 активних членів угрупування затримали. Наразі вирішують питання щодо вручення зловмисникам повідомлень про підозри.

Чоловікам загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 10 років. Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Полішук Показати IP 18 Травня 2021 20:46
А в нас на Володимирівський хіба не таке саме?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus