USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Бив копачкою і ногами: волинянин, який забив кохану до смерті, просив умовний термін

12 Березня 2024 11:29
Застав співмешканку за зрадою і забив її до смерті. Пенсіонерові з села Прилісне на Волині оголосили вирок – сім років ув’язнення. Проте він подав апеляцію.

У Прилісному пенсіонер повернувся додому і застав свою співмешканку з іншим чоловіком. Почав бити коханця, але той утік. Далі наніс своїй співмешканці понад сотню ударів. Жінка померла. Пенсіонер переконував: не знає, як так сталося, разом прожили 20 років і повністю довіряли один одному, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ми дуже кохали одне одного і довіряли одне одному. Тому це стандартний шаблон – алкогольне сп’яніння, злочин на ґрунті ревнощів. У нас була повна довіра. Більше додати нічого», – сказав обвинувачений Сергій.

Того дня, як з’ясували слідчі, волинянин чаркував у компанії двох чоловіків. Один з них покинув застілля раніше і пішов до співмешканки обвинуваченого. Коли той повернувся додому, схопив ножа і поранив знайомого, а тоді взявся його бити. Він утік, а от співмешканка ні.

«Умисно наніс численні удари по різних ділянках тіла в кількості від 138 до 164 травматичних контактів. Зокрема, не менше як три удари металевою частиною ручної копачки в ділянку голови та правого плеча, після чого, не бажаючи заподіяння смерті потерпілій, залишив копачку та взяв до своєї правої руки менш тяжкий предмет – дерев’яну палицю, якою продовжив нанесення ударів. В тому числі, наносив їй удари носками ніг. Зокрема, наніс умисно від 11 до 22 ударів у ділянку голови… Побої призвели до виникнення в потерпілої травматичного шоку важкого ступеню, який став причиною смерті», – інформував суддя Волинського апеляційного суду Василь Подолюк.

Жінка померла не одразу, а через шість годин після побиття. Волинянину присудили сім років тюрми, але він подав апеляцію і просив умовний термін. Мовляв, у нього було сильне душевне хвилювання.
«Він не в повній мірі, на мою думку, міг усвідомлювати наслідки нанесення тілесних ушкоджень. Кваліфікація має відбуватися за частиною 116 ККУ – це вчинення злочину в стані сильного душевного хвилювання. Захист не стверджує, що злочин учинено у стані фізіологічного афекту, а лише в стані душевного хвилювання. Фізіологічний афект триває 13-15 секунд, а сильне душевне хвилювання – це психофізіологічний стан, у якому в принципі людина усвідомлює значення своїх дій, але не до кінця. Цей стан може тривати досить довго, зокрема п’ять хвилин», – сказав адвокат Олександр Клубук.

А от прокурорка зауважила, що судово-психіатрична експертиза показала, що чоловік був здатний керувати своїми діями.

«Була проведена відповідна судово-психіатрична експертиза, відповідно до висновку якої під час вчинення кримінального правопорушення обвинувачений не страждав на психічні захворювання. Виявлялися ознаки зловживання алкоголем, однак останні не позбавляли його змоги усвідомлювати свої дії та керувати ними. Виражені переживання не сягали такого рівня, який міг би позбавити його змоги усвідомлювати свої дії, керувати ними та передбачати свої негативні наслідки», – наголосила прокурорка Оксана Яковлєва.

Пенсіонер переконував суддів, що того дня не пив алкоголь із потерпілим. Однак судді йому не повірили і залишили вирок у силі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus