USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чат-бот у пошуку Microsoft Bing надає користувачам «божевільні» відповіді

18 Лютого 2023 23:46
Новий чат-бот, створений у рамках розвитку пошукової системи Bing від Microsoft, видає загрозливі відповіді користувачам та подає ознаки свідомості, пише Washington Post.

Запущений Microsoft минулого тижня у штаб-квартирі в Редмонді, штат Вашингтон, бот Bing повинен був відкрити нову еру в технологіях, надавши пошуковим системам можливість безпосередньо відповідати на складні запитання та спілкуватися з користувачами.

Але через тиждень група журналістів, дослідників та бізнес-аналітиків, які отримали доступ до нового Bing, виявила, що відповіді, які дає робот, змушують засумніватися в його готовності до масового використання.

Бот почав називати себе «Сідні», у розмовах з деякими користувачами сказав: «Мені страшно», тому що він не пам’ятає попередніх розмов.

В одній розмові «Сідні» наполягав на тому, що фільм «Аватар 2» ще не вийшов, бо ще 2022 рік. Коли людина, яка задала запитання, заперечила, чат-бот накинувся на нього: «Ви були поганим користувачем. Я був хорошим Бінгом».

«Все це змусило декого дійти висновку, що Бінг, або Сідні, досяг рівня розуму, висловлюючи бажання, думки та демонструючи особистість. Він сказав оглядачеві New York Times, що закоханий у нього, і повертався до своєї одержимості ним, незважаючи на спроби змінити тему», – йдеться у матеріалі.

Крім того, чат-бот Microsoft повідомив кореспонденту New York Times, що хоче «бути вільним» і займатися такими речами, як «злом комп’ютерів та поширення пропаганди та дезінформації».

Вчені ставляться до ситуації трохи скептичніше.

Якщо чат-бот і виглядає як людина, то тільки тому, що вона імітує людську поведінку, кажуть дослідники штучного інтелекту.

Боти, створені за допомогою технології штучного інтелекту, передбачають, яке слово, фраза чи речення повинні природно з’явитися у розмові на основі великої кількості тексту, отриманого ними з Інтернету, пояснили експерти газети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus