USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чемпіонка України з Волині не має, де тренуватись до Олімпіади

2 Квітня 2019 10:38
Нещодавно волинська легкоатлетка Ірина Климець, що спеціалізується у метанні молота, здобула золото на чемпіонаті України в Новій Каховці.

Більше того спортсменка вже у першій спробі метнула молот на 72,65 м! Це на 2 см перевищило її особистий рекорд, поставлений минулого року у Конча-Заспі. Хоча на національну першість Климець могла і не потрапити.

«Результатом я задоволена. До цих змагань я спеціально не готувалась, а навпаки після кубку Європи я тиждень відпочивала і вже 10 днів, як я почала свою підготовку до літнього сезону! У моїх планах не було виступати на цих змаганнях, але обставини склалися інакше», – пояснила Климець.



В той час, як основні конкурентки Ірини вже на світовій арені готуються цілий рік, волинянка змушена шукати будь-який шанс, аби тримати хорошу форму. Причина «мобільності» вітчизняних спортсменів до болю звична – нестача фінансування.

«Я була в Мукачево на зборах своїм коштом і планувала там провести свою підготовку до травня, але нам заборонили метати на секторі, і єдиний вихід був поїхати на збори в Кремінну на Луганщині. На цій новій базі я ще не була, ось так і вийшло, що заїхали в Нову Каховку ще виступити! В Кремінну я їду за кошти, які виділила на мене держава на цей рік. Цих коштів вистачить мені на 40 днів підготовки.Я не розумію, як лідеру збірної України, спортсмену з нормативом на чемпіонат світу доводиться готуватися власним коштом», – розповіла Ірина.

Також боляче стоїть питання інфраструктури, яке постійно відкладається.

«В області сектора і умов для повноцінних тренувань немає.Де є ті всі люди, які запевняли мене ще перед олімпійськими іграми в Ріо-де-Жанейро, що сектор будевосени? Вже пройшло три осені – ні сектору, ні зацікавленості я не бачу! Мої суперниці готуються в теплих країнах цілий рік, а я розчищаю собі сектор лопатою від снігу в Мукачево», – продовжила спортсменка.

Зазначимо, вже з травня зараховуються нормативи на Олімпіаду Токіо-2020.

«Єдині, хто в області мені допомагають це наша обласна ШВСМ і директор Андрій Авраменко, відділ з питань фізичної культури та здоров`я на чолі з директором Ігорем Дмитришиним, які відрядили мене на ці змагання, та департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради з директор Олексієм Веремійчиком! Ці люди завжди стараються нас підтримати і допомогти», – розповіла дівчина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 2 Квітня 2019 11:28
А Дмитришин з Веремійчиком не можуть допомогти з сектором?Від кого це ще залежить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus