USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Через махінації Держгеокадастру Луцька ТГ втратить мільйони, – депутатка

26 Травня 2021 15:42
Через те, що Головне управління Держгеокадастру у Волинській області поновило договори оренди землі, які мали б бути передані Луцькій міській територіальній громаді, бюджет громади не отримає мільйони гривень.

Про це йшлося 26 травня під час пленарного засідання 12-ї сесії Луцької міської ради.

Депутатка Алла Жупанюк звернула увагу, що багато питань, які розглядають обранці громади, пов’язані з недофінансуванням Луцької міської територіальної громади, та акцентувала, що 22 березня були поновлені договори оренди на землі сільськогосподарського призначення, розташовані на території колишньої Одерадівської сільради. За її словами, поновлення договорів Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області відбулося з грубим порушенням законодавства України.

«Продовжено оренду землі на сім років Волошенюк Ользі Іванівні (47 гектарів), Кухаруку Віктору Олексійовичу (97 гектарів), Горобцю Василю Вікторовичу (74 гектари). Договори продовжили на тих самих умовах, що й у 2014 році, без аукціону. А це лише 12% від загальної нормативно-грошової оцінки цих земель», – сказала депутатка.

Додала, що фермери, які звернулися до неї, пропонують дати за ці та інші ділянки 50-100% їх нормативно-грошової оцінки.

«Наша громада за ці сім років втратить мільйони. Вищезазначені договори оренди земельних ділянок поновлені з порушенням законодавства України, бо саме ці земельні ділянки після приєднання мали перейти в нашу комунальну власність. Лише після цього чинний орендар має переважне право на продовження договору оренди під час аукціону за умови, що він бере участь у такому аукціоні й надає згоду сплачувати орендну плату, що є рівною ціновій пропозиції інших учасників, які подали найвищу цінову пропозицію за лот», – зауважила Алла Жупанюк.

Наголосила: ці земельні ділянки всупереч чинному законодавству не були передані до комунальної власності та не були виставлені на торги у форматі аукціону. Якби ці земельні ділянки були передані до комунальної власності Луцької ТГ та виставлені на торги, безсумнівно, громада отримала значно більші кошти, ніж 12% від їх нормативно-грошової оцінки.

«Прошу вжити заходів щодо розірвання договорів оренди та щодо передачі земельних ділянок до комунальної власності громади з подальшим оголошення торгів на їх оренду», – звернулася до обранців громади Алла Жупанюк.

Депутати підтримали запит колеги.

Читати ще: За закритими дверима: як Держгеокадастр дерибанить волинські землі на «відкритих» торгах

Нагадаємо, ІА Волинські Новини раніше повідомляло, що землі, які мали бути передані Луцькій громаді, керівник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області віддав фермерським господарствам, поновивши їм договори оренди. Водночас деяким аграріям аналогічні договори оренди припинили, адже ділянки мають бути передані громадам.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Всезнайко Показати IP 26 Травня 2021 16:57
То Волошенюка мати і двоє підставних осіб.
Стрільчук Показати IP 26 Травня 2021 17:08
То Боярчука Володьки рук справа, сам атошнік, а вимагав гроші з побратимів
Василь Показати IP 26 Травня 2021 17:10
Прийдеться заіці і боярчуку відавати $
Учасник ато Показати IP 26 Травня 2021 19:48
Да, пацани, наш бойовий хлопець, наш місцевий побратим, володя боярчук , кинув нас ? То що ми відстоювали ? В кого він ще взяв гроші і кинув ? Да , не чекали ми такого , своїх на&бав получається... не порядно не порядно
Клемба до Учасник ато Показати IP 27 Травня 2021 00:23
Мене , десятку взяв
Ображений до Клемба Показати IP 27 Травня 2021 14:04
Хтось знає де він живе ?
Голос правди Показати IP 26 Травня 2021 22:17
пан Богдан, той що Петрович, розрахується не переживайте
Рома таупа Показати IP 27 Травня 2021 20:19
Вовчик, будеш на плантації відробляти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus