USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Через невдачі на полі бою Росія атакує цивільну інфраструктуру України, – розвідка Британії

18 Жовтня 2022 13:46
Росія через невдачі на полі бою атакує цивільну інфраструктуру України, щоб завдати широкомасштабної шкоди енергорозподільчій мережі.

Про це йдеться у короткому зведенні британської військової розвідки, опублікованому у вівторок міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

З 10 жовтня Росія зберігає посилений темп завдання дальніх ударів по об’єктах на всій території України.

Вони були здійснені крилатими ракетами, ракетами протиповітряної оборони класу «земля-земля» та наданими Іраном Shahed-136 для односторонньої атаки безпілотних літальних апаратів.

Читати ще: Росія знову вдарила по об'єктах критичної інфраструктури України, є загиблий та поранені. Оновлено

«Цілком імовірно, що основною метою цієї ударної кампанії є завдати широкомасштабної шкоди енергорозподільчій мережі України. Оскільки Росія зазнає невдач на полі бою з серпня, то вона, швидше за все, отримала більшу готовність завдавати ударів по цивільній інфраструктурі на додаток до українських військових цілей», – йдеться у звіті.

Як повідомляли, у понеділок РФ завдала 9 ракетних і 39 авіаційних атак по Україні. За інформацією ЗСУ, для ударів Росія використала крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, країна-окупант продовжує використовувати безпілотні літальні апарати іранського виробництва «Shahed −136».

Читати ще: Атаки дронами-камікадзе: експерт пояснив план РФ і вказав, коли закінчаться удари
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus