USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через бюрократію «Луцькводоканал» не може отримати 12 мільйонів євроінвестицій

26 Жовтня 2021 18:05
Луцьк – серед перших міст України, де за кошти Європейського інвестиційного банку модернізують очисні споруди. Майже 12 мільйонів євроінвестицій спрямують на передбачені екологічні заходи, серед яких – вкрай необхідна місту модернізація очисних споруд. Утім, через складність процедури та бюрократичні моменти, отримати такі потрібні для міста кошти виявилось зовсім непросто.

Про це повідомив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк під час бюджетної комісії Луцької міської ради.

З його слів, КП «Луцькводоканал» бере участь у програмі розвитку муніципальної інфраструктури України від Європейського інвестиційного банку і ще у 2019 році вийшов на завершальну стадію залучення інвестицій на модернізацію своїх об'єктів, з яких найбільше коштів буде спрямовано на очисні споруди в Липлянах.

Виконавцем програми є Міністерство регіонального розвитку, а підписантами субкредитного договору виступатиме Мінфін, Міністерство регіонального розвитку, НКРЕКП, КП «Луцькводоканал» та Луцька міська рада.

29 березня 2021 року Європейський банк виділив кошти в сумі 11 мільйонів 607 тисяч євро на низку заходів у межах програми.

«Нам повідомили, що кошти для «Луцькводоканалу» нарешті виділили і їх можна брати. Але щоб їх взяти нам потрібен субкредитний договір. Попри те, що Міністерство регіонального розвитку є виконавцем програми, саме ми працюємо з підписантами для схвалення кожним із них субкредитного договору. У той же час Мінрегіону потрібне рішення від органів місцевого самоврядування про затвердження техніко-економічного обгрунтування по проекту. ТЕО підготували вже з урахуванням роботи технічних консультантів європейського банку. Це не наші розрахунки. Відповідно до процедури нам потрібно, щоб орган місцевого самоврядування, як власник, затвердив техніко-економічне обгрунтування. Це суто технічний документ. І сам процес дуже складний», – пояснив ситуацію Віктор Гуменюк.

Він зазначив, що, кажучи простими словами, Європейський інвестиційний банк відійшов у сторону, натомість у Мінрегіоні питають, чи міська рада погоджується із техніко-економічним обгрунтуванням.

«У нас буде вісім років пільгового періоду, коли ми не будемо платити тіло кредиту, а будемо платити лише відсотки, а вони невеликі», – додав очільник комунального підприємства.

Він наголосив, що отримані кошти спрямують на реконструкцію очисних споруд, заміну 7 кілометрів ділянки магістральних водогонів, придбання лабораторного обладнання для контролю якості стічних вод на очисних спорудах технічний нагляд у рамках проекту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
? Показати IP 26 Жовтня 2021 20:36
Так це 12 мільйонів євроінвестицій, чи 12 мільйонів кредиту на вісім років під низькі відсотки?
Клава Показати IP 26 Жовтня 2021 20:41
Віктор Гуменюк мені подобається. Він робить висновки і схоже насправді працює га громаду. Ця людина позбавила Луцьк дикого сморіду !!! Браво ! Якщо вдасться втілити в життя плани реконструкції об'єктів КП Луцькводоканал - можна подавати Віктора на Нобелівська премію.
шалава до Клава Показати IP 26 Жовтня 2021 21:10
дикий сморід в Луцьку як був так і є, і ніхто їм не займався,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus