USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Через «Устилуг» хотіли незаконно провезти старовинну німецьку скрипку. Фото

15 Жовтня 2021 13:26
На митному посту «Устилуг» прикордонники виявили музичний інструмент німецьких майстрів виготовлений в 20-их роках минулого століття.

Про це повідомили на сторінці Волинської митниці у Фейсбуці.

Прямуючи з України в Республіку Польща, в зону митного контролю митного поста «Устилуг» заїхав автомобіль марки «Honda Accord» під керуванням українки. При перетині митного кордону водієм було обрану спрощену форму митного контролю «зелений коридор».

У результаті проведення повного митного огляду в салоні автомобіля було виявлено чорний футляр, в якому знаходився смичковий музичний інструмент.

На вимогу працівників Волинської митниці власницею було надано паспорт на музичний інструмент, відповідно до якого скрипка датувалась 1920-1930-ми роками. Скрипка була створена німецькими майстрами, про що свідчив напис на його корпусі «Heinrich Lessler Fecit Manuheim Arno 19 H+K».
Відповідно до висновку експертів, музичний інструмент підпадає під перелік культурних цінностей, для вивезення якого за межі території України необхідно було здійснити процедуру декларування в установленому законодавством порядку.
Тобто громадянка України порушила порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, намагаючись перемістити через митний кордон України товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України.

Працівниками Волинської митниці складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 471 Митного кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus