USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Через «Устилуг» намагалися ввезти в Україну корейської косметики на понад мільйон гривень

15 Квітня 2024 12:32
Нещодавно в пункті пропуску «Устилуг» виявили порушників митних правил.

Про це інформує Волинська митниця.

Українське підприємство під час ввезення косметики та одягу популярних брендів подало товаросупровідні документи з неправдивими даними одночасно про відправника, одержувача, найменування, кількість товару, необхідні для визначення його митної вартості.

Волинські митники встановили цей факт під час повного митного огляду вмісту багажного відділення невеликого бусика, який ввозив цей консолідований вантаж. У результаті на склад митниці попрямувало майже 130 тисяч одиниць виробів корейської б’юті-індустрії. Попередньо їх вартість оцінюють у понад мільйон гривень.
Читати ще: За пів року Волинська митниця порушила справ на 42 мільйони

Відповідно до ч. 1 ст. 483 Митного кодексу, дії, спрямовані на приховування товарів від митного контролю шляхом подання неправдивих відомостей про них, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості предметів правопорушення з можливою їх конфіскацією або без такої.

Реальну вартість тимчасово вилученого краму невдовзі визначить товарознавча експертиза, замовлена митницею у ході розпочатого провадження. Остаточні рішення у справі невдовзі ухвалюватиме суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus