USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через «Ягодин» не пускають: на Волинській митниці за місяць «нульового» розмитнення оформили понад 15 тисяч авто

12 Травня 2022 21:44
За місяць «нульового» розмитнення у зоні діяльності Волинської митниці громадянами оформлено у вільний обіг 15 240 одиниць транспортних засобів.

Про це 11 травня повідомили у Волинській митниці.

Власники цих транспортних засобів отримали від держави пільг на понад 1,7 млрд грн.

У розрізі волинських митних постів в Україну ввезено: м/п «Луцьк» – 6681 од., м/п «Ковель» – 4068 од., м/п «Ягодин» – 3372 од., м/п «Володимир Волинський» – 1119 од.

Першим на митному посту «Ягодин», відповідно до попередньої декларації для громадян, пропустили «Мерседес» 2012 року випуску. Доставка та випуск у вільний обіг цього авто здійснювалась 11 квітня на митному посту «Луцьк».

Водночас першим випущеним у вільний обіг за новими правилами у зоні діяльності Волинської митниці став «Ніссан» 2000 року випуску, який оформили на митному посту «Ковель». Оскільки це місце доставки працює цілодобово, 9 квітня через півгодини після подання декларації власник автомобіля отримав митне посвідчення для державної реєстрації авто.

Митники нагадують, що через ажіотажний попит, який спричинив величезні черги на в’їзд до України автомобільного транспорту, в тому числі гуманітарної допомоги та товарів критичного імпорту, уряд визначив три пункти пропуску, через які в Україну можна ввозити авто. На Волині таким пунктом визначено лише «Устилуг».

«Наполегливо просимо більше не виставляти попередніх повідомлень на ввезення авто громадянами через пункт пропуску «Дорогуськ-Ягодин», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: В Україні можуть повернути платне розмитнення автівок

Нагадаємо, 9 квітня Волинська митниця розпочала етап практичної реалізації норм Закону України № 2142-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

Читати ще: На Волинській митниці пояснили, до якого часу діятиме пільгове розмитнення авто
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Патріот Показати IP 12 Травня 2022 23:30
В поляків можеш їхати на любий перехід(корчова,гребенне,дорогуськ...),а в Україні ні,але потік іде...,чому? ₴50
Лучанин Показати IP 13 Травня 2022 00:42
Зробили як завжди з 7 пунктів пропуску тільки 3 офіційно, не офіційно 50$ їдь на любий. Лаветпм вообще незрозуміло де тепер перетинати кордон... Всі які виділені пункти для пропуску авто, рахуються як легкові пункти пропуску!?
Юра Показати IP 13 Травня 2022 10:10
На мою думку цей закон не досконалий, наприклад я не можу собі привезти, мене не випустять. Зато перекупи авто возами совають! Закон не для всіх. Щоб чесно, то треба було б дозволити 1 авто на 1 людину та без права продажу 5 років. Незалежно, військовий стан чи ні. Тоді б це було б чесно. Ато перекупи наживаються, вони ж дешевше не продають.... Я працював на сто, і бачив які авто привозять " Підшаманити" Це жах. Аби не було видно, аби обдурити покупця. Наприклад, замість заміни гнилого порогу- піни монтажної напхали, пофарбували і в люди! А не додивиться покупець і потім в дорозі як підняти машину? І таких замилювань очей повно! Не виправляють проблему а тільки приховують щоб що мінімальними затратами заробити по максимуму! Краще купувати вже з видимим проблемами і самому їх вирішувати..... Вибачте, але вже накипіло!
Анатолій Показати IP 13 Травня 2022 20:37
Повністью підтримую Юрія.
246 Показати IP 13 Травня 2022 20:47
Можна замовити огляд за кордоном до 100 ₴ і замовити лафеті, або автовоз і повірте Ви в цінні не багато програєте, якщо поїде те самі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus