USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Через «Ягодин» незаконно везли медобладнання під виглядом гумдопомоги

2 Грудня 2021 22:17
На Волинській митниці попередили незаконне ввезення товарів медичного призначення під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це інформує Волинська митниця.

Митники задокументували та припинили спробу переміщення через пункт пропуску «Ягодин» широкого асортименту медичних інструментів, наборів, апаратів, тестових систем, розчинів тощо.

Перелік затриманого товару складається з близько сотні найменувань загальною вартістю майже 400 тисяч гривень. Його разом з благодійною допомогою призначили реципієнтам із Львівщини, а завантажили в Швейцарії.

Відповідно до товаросупровідних документів, серед яких – дарчий лист благодійного об’єднання, в Україну мали ввезти 64 пакети гуманітарної допомоги вагою 12,5 тонни. Але під час повного митного огляду з перерахунком вмісту вантажівки з’ясували, що пакетів у ній майже вдвічі більше – 111 штук.

Наразі надмір гуманітарної допомоги затримали. Відповідно до ст. 483 Митного кодексу, товар підлягає конфіскації, а за спробу переміщення карають штрафом у повному обсязі його вартості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нос Показати IP 4 Грудня 2021 12:03
Тож не наркотики,Воротніки сраніі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus